joi, octombrie 21, 2021

Cea mai bună poziție de dormit. Specialiștii susțin că cea mai potrivită poziție de somn este dormitul pe partea stângă. Aceasta oferă organismului odihna de care are nevoie. Asta o spun medicii și cercetătorii.

Totodată, ei susțin că dacă te forțezi să adopți această poziție dacă nu ești obișnuit, somnul tău poate avea de suferit.

Cu totii stim ca nimic nu poate inlocui somnul si pacea nocturna. Este foarte important sa ne mentinem sanatatea mentala cat si fizica, iar pozitia in care ne aflam cand dormim este semnificativa si poate afecta sanatatea. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă este cel mai sănătos, dar nu pentru toată lumea. Nu este recomandat celor care suferă de boli cardiovasculare. 

Fiecare pozitie de somn influenteaza sanatatea diferit

Exista mai multe moduri in care oamenii prefera

sa doarma, iar cele mai comune pozitii par a fi pe partea stanga, dreapta, pe spate sau ghemuit.

Fiecare pozitie in parte influenteaza sanatatea in moduri diferite, bune sau rele. Spre exemplu, dormitul pe spate poate fi periculos pentru persoanele care au astm sau apnee in somn, deoarece ingreuneaza respiratia. Dormitul pe partea dreapta poate agrava problemele digestive. Dormitul pe partea stanga ne ajuta la digerarea elementelor nutritive si la eliminarea toxinelor mai rapid si mai eficient.

Dormitul pe stanga, cea mai sanatoasa pozitie de somn

Dormitul pe partea stanga permite deseurilor

sa se elimine mai usor din corp si ajuta la imbunatatirea functiei splinei. Acest lucru are ca rezultat un mai bun drenaj limfatic si un impact mai putin negativ asupra sanatatii noastre. Dr. John Douillard explica aceste beneficii mai in detaliu. Este incredibil cum pozitia in care dormiti poate avea un impact asupra sanatatii.

Daca nu dormiti inca pe partea stanga ar trebui sa faceti trecerea cat mai curand posibil. Fiecare dintre noi avem o pozitie de somn preferata si este greu sa schimbam acest obicei,dar totusi putem face posibil acest lucru cu cateva ajustari minore.

Iti poti antrena

corpul sa doarma pe partea stanga punand o lumina puternica in partea dreapta. Corpul tau va dori in mod natural sa se indeparteze de sursa de lumina si prin urmare va schimba pozitia pe partea stanga. Exista o multime de moduri prin care oamenii au reusit sa schimbe pozitia de somn.Dormitul pe partea stanga imbunatateste sanatatea si promoveaza un somn mai bun.

Ultimele stiri