Sari la conținut

Cel mai puternic remediu pentru creșterea nivelului de serotonină. Lipsa duce la anxietate

Tristete
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Semnale grave pe care nu ar trebui să le ignori.

Cel mai puternic remediu pentru creșterea nivelului de serotonină. Lipsa duce la anxietate

Majoritatea oamenilor suferă de anxietate și stres din cauza presiunii tot mai mari și a rutinei zilnice. Dar, așa cum au arătat o serie de studii, serotonina, hormonul fericirii, joacă un rol important în declanșarea anxietății și a depresiei.

Un mesaj între doi neuroni produce serotonină. Mesajele chimice spun organismului cum funcționează. Nivelurile de serotonina sunt normale – te simti concentrat, stabil emotional si calm. Neurologul Ovidiu Tudor explică pe larg care este cel mai puternic remediu pentru creșterea nivelului de serotonină, potrivit „Doctor de Bain”

”Am un răspuns adaptativ mult mai bun la stresul care mă înconjoră. Dacă nu am serotonină, deci deficit- probleme emoționale pe zona de concentrare, pe zona de memorie, prag scăzut de rezistență la stres, efort intelectual”, explică medicul.

10 % din serotonină e produsă de creier

Potrivit medicului neurolog, 10 minute de expunere la soare – fără cremă de protecție solară. Nu în mijlocul zilei, dacă nu aveți suficient pigment. Toate rețelele de informație din organismul uman au nevoie de lumină.

90% din serotonină o produce intestinul. Serotonina este obținută din aminoacidul esențial, numit triptofan. Nu poate fi produs de organism, așadar se ia din hrană. Din proteine. Serotonina joacă un rol în reducerea poftei de mâncare, în timp ce mănâncați.

”Triptofanul e important în producerea serotoninei și serotonina are rol important în producerea melatoninei, cele două au rol important în reglarea somnului”, conchide dr. Tudor Ovidiu, medic specialist neurolog.

Alimentele bogate în aminoacid triptofan, în special curcanul, nu cresc nivelul serotoninei din sânge. Este un proces mult mai complicat. Organismul are nevoie de carbohidrați pentru a elibera hormonul insulină.

Ai nevoie de insulină pentru a absorbi proteinele. din alimente. Obține puțină lumină, exerciții fizice și consumul de alimente cu proteine ​​întregi te pot ajuta să te simți mai bine. Este de fapt stabil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel