miercuri, februarie 8, 2023

Inițial, certificatul verde a fost adoptat pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. Totuși, odată cu apariția variantelor îngrijorătoare, precum Delta și Omicron, autoritățile din mai multe state U.E. au impus certificatul și în interiorul țărilor.

Astfel, certificatul verde a fost solicitat în majoritatea spațiilor și pentru a obține accesul la diferite evenimente. Anumite țări îl vor cere inclusiv la locul de muncă, inclusiv persoanelor angajate la domiciliu.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

Prin urmare, pentru a se asigura că majoritatea persoanelor vulnerabile au o protecție sporită, autoritățile din Franța vor anula certificatul persoanelor care nu s-au imunizat cu doza booster.

Persoanele care nu s-au vaccinat cu doza booster vor avea certificatul anulat

În Franța, guvernul nu cedează în fața celor care nu respectă regulile stabilite. Persoanele care aveau termen până astăzi să-și facă doza booster și nu au făcut-o nu mai au valabil certificatul verde, comunică RRA.

Certificatul sanitar va fi dezactivat de astăzi pentru toate persoanele trecute de 65 de ani care nu au făcut și doza booster, astfel că ei nu vor mai putea intra în majoritatea locurilor publice unde acesta este obligatoriu.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

În această situație se află aproape 400.000 de oameni, potrivit Ministerului Sănătății.

Pentru francezii de peste 65 de ani, pentru cei cu sănătatea fragilă, precum și pentru personalul medical și de îngrijire din spitale, centrele pentru vârstnici și alte unități de profil administrarea dozei booster a fost deschisă la jumătatea lunii spetembrie.

În prezent, în Franța, au acces la doza booster toate persoanele de peste 18 ani, vaccinate în urmă cu cel puțin cinci luni. Guvernul a întărit dispozitivul de imunizare, mai ales după apariția noii tulpini Omicron.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Centrele de vaccinare, dar și farmaciștii și medicii de familie sunt mobilizate la maximum, chiar și duminica, astfel că s-a ajuns la un ritm zilnic de 700 – 800.000 de persoane care primesc doza booster.

Cu toate acestea, este încă dificil de obținut o programare, în condițiile în care 52 de milioane de francezi sunt vaccinați complet și își așteaptă injecția de întărire a imunității.

Te-ar mai interesa: Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea d...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private