Sari la conținut

Consumul de cafea la birou ar putea reduce riscul de deces timpuriu

cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cafeaua reduce riscul de moarte timpurie

O cafea sau două savurate la birou în timp ce lucrezi te-ar putea ajuta să trăiești mai mult, spun oamenii de știință. Noile cercetări arată că acest obicei ar putea compensa parțial efectele periculoase ale statului prea mult pe scaun.

Oamenii de știință au descoperit că angajații de birou care petrec cel puțin șase ore pe zi stând pe scaune, la birouri, au cu 33% mai puține șanse de a muri prematur dacă beau două până la trei căni de cafea pe zi, decât colegii care nu consumă niciuna.

Consumul de cafea la birou ar putea reduce riscul de deces timpuriu

Cercetătorii cred că puternicele efecte antiinflamatorii ale cafelei pot contracara daunele cauzate de a petrece ore întregi în fiecare zi nemișcat.

Numeroase studii au descoperit că timpul prelungit de ședere de șase până la opt ore pe zi este legat de moartea prematură din cauza bolilor de inimă, diabet și cancer.

Lipsa mișcării declanșează o inflamație larg răspândită în organele și țesuturile majore ale corpului, provocând daune care se pot dovedi a fi fatale. Stilul de viață sedentar a devenit o problemă majoră în toată lumea, în special după pandemia de coronavirus.

Utilizarea din ce în ce mai mare a computerelor la locul de muncă, combinată cu creșterea jocurilor pe calculator acasă, înseamnă că o mare parte a populației este cu mult sub nivelul recomandat de exerciții fizice. Acest lucru încetinește metabolismul și dăunează capacității organismului de a controla zahărul din sânge, tensiunea arterială și descompunerea grăsimilor.

Dar cele mai recente cercetări arată că riscurile ar putea fi reduse prin creșterea consumului de cafea. Oamenii de știință de la Universitatea Soochow din China au analizat datele privind stilul de viață colectate pe mai mult de 10.000 de adulți din SUA pe o perioadă de zece ani.

Voluntarii au fost chestionați despre câte ore pe zi petrec stând, precum și despre consumul de cafea.

Rezultatele, publicate în jurnalul BMC Health, au arătat că cei care au stat șase ore sau mai mult, dar au consumat două până la trei cafele pe zi, au o treime mai puține șanse de a muri din cauza oricărei afecțiuni în deceniul în care au fost urmăriți.

Oamenii de știință din spatele celor mai recente cercetări cred că ingredientele antioxidante vitale din boabele de cafea sunt cheia pentru a compensa pericolele de a sta prea mult timp pe scaun.

„Cafeaua este bogată în substanțe bioactive și există tot mai multe dovezi că poate reduce mortalitatea cauzată de boli cronice datorită proprietăților sale puternice”, au explicat oamenii de știință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel