vineri, august 19, 2022

Starea generală de sănătate poate fi determinată cu ajutorul analizelor periodice. Cu toate acestea, organismul nostru poate transmite anumite semne care ne ajută să descoperim dacă suntem sau nu sănătoși. Iată cum îți verifici starea de sănătate acasă, în fiecare dimineață!

Anumite obiceiuri ne pot dezvălui secrete despre organismul nostru și nevoile acestuia. Dimineața este cel mai bun moment din zi în care îți poți verifica starea de sănătate. Iată la ce semne trebuie să fii atent pentru a descoperi dacă ai nevoie de un control medical sau dacă ești sănătos!

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Cum îți verifici starea de sănătate, acasă?

Peria de păr poate dezvălui starea de sănătate

Potrivit noi.md, dacă observi ca peria este plină de păr în fiecare dimineață, este cazul să mergi la medic. Lipsa de zinc, fier, biotină, bolile tiroidei sau schimbările hormonale duc la pierderea părului. Vizita la medic este recomandată mai ales dacă problema persistă deja de aproximativ 3 luni. În mod normal, ar trebui să îți cadă aproximativ 100 de fire de păr pe zi! Pierderea exagerată a părului poate dezvălui anumite secrete despre starea ta de sănătate.

Culoarea urinei

Culoarea urinei este un indiciu adesea utilizat pentru a determina starea de sănătate. În mod normal, aceasta trebuie să fie transparentă sau de culoare galbenă, deschisă.Anumite alimente sau suplimentele de vitamina B îi pot schimba culoarea, însa diferența nu este mare.

Te-ar mai interesa: Tratați urgent Chlamydia înainte ca aceasta să pro...

Dacă observi că urina ta este de culoare închisă este necesar să mergi ln medic. Aceasta poate semnala afecțiuni hepatice, deshidratare sau infecții urinare. De asemenea, prezența sângelui în urină este un semn de alarmă care necesită atenție imediată. Acesta poate anunța o pietrele la rinichi sau, în cazuri mai grave, cancer al vezicii urinare.

Verifică ața dentară

Aceasta poate semnala o infecție a gingiilor, dacă atunci când o folosești observi că sângerezi. Cercetătorii au constatat că gingiile inflamate sunt asociate cu un risc crescut de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. Astfel, este esențial să acorzi atenție acestui detaliu.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Testează forța fizică

Este recomandat ca dimineața să faci exerciții fizice ușoare. Dacă observi că obosești foarte repede, înseamnă că organismul tău are nevoie de un stil de viață mai activ. Sedentarismul crește riscul unor afecțiuni grave, precum infarctul și accidentul vascular cerebral, și alterează starea de sănătate generală.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private