joi, august 18, 2022

Doriți să descoperiți un mod simplu de a vă sprijini detoxifierea ficatului în mod natural? Astăzi vă vom prezenta o rețetă de detoxifiere a ficatului pe care o puteți face pentru a vă bucura de un ficat sănătos, ce funcționează la capacitate maximă. Partea cea mai bună este că toate cele 6 ingrediente sănătoase pentru ficat utilizate în această rețetă sunt susținute de studii științifice.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Când vine vorba de optimizarea sănătății noastre, ficatul este un organ critic pe care tindem să îl trecem cu vederea.

Este posibil să nu vă dați seama că ficatul dvs. are aproximativ 500 de funcții diferite, inclusiv neutralizarea toxinelor, combaterea infecțiilor și producerea de proteine și hormoni.

Ați crede că are chiar și capacitatea uimitoare de a se regenera după rănire? Este singurul organ din corpul tău care poate face acest lucru.

Majoritatea dintre noi ducem o viață ocupată, stresantă și o dietă dezechilibrată și consumul de alimente procesate pot afecta cu adevărat ficatul în timp.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

Dacă capacitatea ficatului dvs. de a se detoxifica și de a vă curăța corpul devine mai mică decât trebuie, toxinele încep să se acumuleze, iar supraîncărcarea poate provoca boli în timp.

Cel mai bun mod de a vă menține ficatul sănătos este să-l hrăniți pur și simplu cu lucrurile potrivite.

Acest suc este modalitatea perfectă de a vă susține ficatul în mod natural.

Țelină organică

Știați că țelina este încărcată cu antioxidanți și vitamine, inclusiv A, B6, C și K? Acești nutrienți cheie pot ajuta la curățarea ficatului prin reducerea acumulării de grăsimi asociate cu colesterolul ridicat și obezitatea. Mulți oameni cred că și în timp elimină toxinele!

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Ghimbir

Rădăcina de ghimbir poate fi superalimentul perfect pentru ficat. S-a demonstrat că reduce stresul oxidativ, scade rezistența la insulină și inhibă inflamația – toți factorii care contribuie la boli hepatice grase nealcoolice (NAFLD). Ghimbirul protejează și împotriva daunelor celulare și a toxinelor precum alcoolul!

Varză organică

Varza este o sursă fantastică de enzime care vă vor ajuta să eliminați toxinele din corpul dvs. și conține colină care ajută la promovarea sănătății ficatului. Un nou studiu a găsit un compus uimitor în această legumă verde cu frunze numită indol-3 carbinol sau I3C pe scurt, care poate preveni boala hepatică grasă nealcoolică (NAFLD) și îi îmbunătățește și simptomele!

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Lămâia și coaja de lămâie

Acest fruct acru nu este doar o modalitate delicioasă de a vă relaxa ziua, dar nivelurile ridicate de vitamina C și antioxidanți îl fac o parte esențială a oricărei diete care vizează o sănătate mai bună a ficatului. Un studiu a arătat capacitatea hespedrinei sau bioflavonoidului din lămâie de a vă proteja ficatul de daune, în timp ce altul sugerează că coaja de lămâie poate fi benefică pentru cei care suferă de boli ale ficatului gras.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Pere

Perele sunt o sursă remarcabilă de pectină, precum și alte componente utile care ajută la curățare. În numeroase studii s-a demonstrat că pectina scade semnificativ colesterolul rău, acidul biliar și absoarbe colesterolul din ficat.

Menta

Menta poate ajuta la stimularea fluxului biliar prin relaxarea căilor biliare din ficat. Bila este un fluid secretat de ficat, care este esențial pentru digestie. Vă puteți energiza corpul și vă pot calma indigestia cu ajutorul mentei. Nu numai că stomacul dvs. se va simți mai bine, dar veți constata și că pielea dvs. este mai luminoasă!

 Rețeta noastră de suc pentru stimularea ficatului:

Ingrediente:

 • 25 g țelină
 • O bucată de ghimbir de mărimea unui deget
 • 125 g varză roșie proaspătă
 • 1 lămâie
 • 250 g pere proaspete
 • 10 g de mentă
 • 500 ml de apă

Instrucțiuni:

 • Spălați bine toate ingredientele
 • Decojiți perele, păstrând cât mai multă carne și radeți ghimbirul
 • Tăiați perele, varza și țelina felii subțiri
 • Puneți totul într-un blender.
 • Adăugați apa și amestecați.
 • Apoi, radeți aproximativ ½ lingură de coajă de lămâie.
 • Stoarceți lămâia într-un castron și aruncați semințele.
 • Apoi, adăugați sucul de lămâie, menta și coaja și amestecați încă o dată.

Serviți și bucurați-vă!

Cum se utilizează:

Bea acest amestec de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate. Serviți un pahar dimineața și unul cu aproximativ două ore înainte de a merge la culcare.

Se poate păstra în frigider timp de aproximativ 2 zile.

Faceți această rețetă de detoxifiere hepatică ori de câte ori trebuie să vă întineriți corpul!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private