Sari la conținut

Din lac în puț. După ce a sunat la 112 că moare de frig în casă, o bătrână a ajuns la spital. Incredibil ce au putut să-i spună asistenții sociali care, de fapt, ar fi trebui s-o ajute

batranete
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lipsa familei și a prietenilor poate duce la o moarte prematură.

Din lac în puț. După ce a sunat la 112 că moare de frig în casă, o bătrână a ajuns la spital. Incredibil ce au putut să-i spună asistenții sociali care ar fi trebui s-o ajute

În urmă cu câteva zile, știrea că o bătrână a sunat la 112 spunând că moare de frig și de singurătate în casă a făcut înconjorul României.

Oamenii au fost șocați și revoltați să afle că, de fapt, acest caz nu este unul întâmplător, ci tinde să reprezinte o realitate tristă și de netăgăduit.

Bătrâna care a sunat la 112 să spună că moare de frig, internată în spital.  Cine e de vină? | Observator Constanța

După ce a sunat la 112 că moare de frig în casă, o bătrână a ajuns la spital

Din păcate, femeia în vârstă de 83 de ani din Constanţa a ajuns ieri la spital, iar starea de sănătate a bătrânei s-a degradat în ultimele 24 de ore.

S-a aflat că bătrânei a început să i se facă rău după ce două angajate de la Asistență Socială au țipat la ea.

Cele doi asistente sociale i-ar fi spus femeii că, în cele din urmă, va fi dusă la azil, pentru că aceasta ar fi cea mai bună variantă ca ea să nu se mai simtă singură și nici să nu mai sufere din cauza frigului din casă.

„Stau și mă gândesc de multe ori. Azi noapte mi-a fost cam rău. Nu ne-am certat, dar față de o zi înainte cu totul schimbat. În rău. Domnul Gabriel mi-a zis că dacă nu era acolo mă luau.

Ce m-a deranjat este că încă cu o zi înainte am întrebat: merg la azil, dar casa îmi rămâne? Și mi-au spus că da. Ieri mi-au zis că odată ce plec, nu mă mai leagă nimic.

Ieri chiar sincer vă spun, nu m-am putut abține și am început să plâng.  M-am speriat, azi-noapte n-am dormit deloc, am fost foarte agitată. Și acum nu mă simt bine”, a mărturisit bătrâna, potrivit observatorconstanta.ro.

Bătrâna a acceptat, însă atunci când a aflat că își va pierde casa în această situație, i s-a făcut rău.

În cele din urmă, a fost nevoie ca o ambulanță să vină să o preia pe femeie și să o ducă la Spitalul Județean din Constanța, pentru investigații amănunțite.

A fost demarată o anchetă

Angajații Primăriei Municipiului Constanța au aflat de comportamentul celor două asistente sociale și au anunțat că vor demara o anchetă disciplinară.

Conducerea serviciului Direcției de Asistență Socială a spus că femeile și-au făcut datoria și că au respectat procedura care se pune în aplicare în acest caz.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel