Sari la conținut

E dezastru în sistemul sanitar! Lipsa acută de medici specialiști

Probleme grave de personal în sistemul sanitar! La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina situația este foarte gravă. Unitatea sanitară înregistrează un deficit de medici specialiști.

Este lipsă acută de medici specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţul Olt. Situaţia este şi mai dificilă întrucât în ultima perioadă numărul celor care vin la spital este din ce mai mare.

E dezastru în sistemul sanitar! Lipsa acută de medici specialiști

Pentru a acoperi măcar parțial deficitul de medici, conducerea unității medicale slătinene încearcă să găsească medici specialiști sau rezidenți de ultim an pentru cardiologie, radiologie și nefrologie.

Probleme pe secția de CARDIOLOGIE

Aceștia au exemplificat că la radiologie într-o gardă se fac și 80 de ecografii, 70 de radiologii și câte 30 de computere tomograf, personalul existent acoperind cu dificultate solicitările pacienților. Şi la cardiologie sunt probleme mari, gărzile fiind acoperite cu medici cu contract ce vin de la Craiova, iar patologia cardiacă vasculară este una însemnată, adresabilitatea fiind foarte crescută pe această secție.

Citeste si:

Cinci medici sunt pe secția de cardiologie, care are 70 de paturi. Pentru a atrage tot mai mulți medici tineri, reprezentații spitalului Slatina își doresc ca unitatea să fie acreditată pentru a pregăti doctori rezidenți, potrivit RRA.

Situație similară și la Spitalul din Beclean, Bistrița-Năsăud. Spitalul Orășenesc Beclean caută specialiști, pe psihiatrie, neurologie, pediatrie, medicină de urgență sau neonatologi. Pe lângă aparatura de ultimă generație de la ambulatoriul spitalului, unitatea medicală îi mai „momește” pe cei care vor să profeseze la Beclean cu locuințe de serviciu.

Amintim că cel mai mare spital din Prahova a rămas fără 4 medici. Garda pe secția de cardiologie nu poate fi efectuată. Patru medici cardiologi de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi-au dat demisia începând de la 1 mai, iar secţia, epuizată, funcţionează în unele zile chiar şi fără medic de gardă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.