Sari la conținut

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Lidia Fecioru: „Se face dimineața și seara, câte 5 minute”

bioenergoterapeut
FOTO: WOWBIZ
Lidia Fecioru, leac pentru imunitate

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Efortul unei inimi care bate, în medie, de 115.000 de ori pe zi, este proporțional cu presiunea în artere.

Tocmai de aceea, o tensiune arterială ridicată, determină inima să să pompeze împotriva acestei presiuni ridicate, fapt care duce adesea la probleme medicale serioase.

Astfel, inima este afectată și asigură mai greu necesarul de oxigen corpului. Iar când organele nu mai primesc suficient sânge, sunt eliberați anumiți hormoni care cresc și mai mult tensiunea, în încercarea de a oferi necesarul de oxigen organelor, creându-se astfel un ciclu dăunător.

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Lidia Fecioru: „Se face dimineața și seara, câte 5 minute”

Din fericire, acest ciclu poate fi întrerupt cu ajutorul exercițiilor fizice, care pot îmbunătăți rezistența inimii și dilata vasele de sânge.

Celebrul bioenergoterapeut Lidia Fecioru a prezentat un exercițiu la îndemâna oricui, la propriu, pentru reglarea tensiunii arteriale.

Află în cele ce urmează ce poți face în fiecare zi, de dimineață, ca să îți reglezi tensiunea arterială și să scapi și de atacurile de panică sau de anxietate.

„Exerciții pentru reglarea tensiunii arteriale și funcționarea bună cardiacă. Strângem din pumni, dimineața și seara, 35-40 de secunde. Nu facem cu amândoi pumnii o dată. Bărbații trebuie să înceapă exercițiul cu mâna stângă, femeile cu mâna dreaptă.

Fac 20 de strângeri de pumn și apoi cu cealaltă mână. Și tot așa vreo 4-5 minute. Dimineața înainte de a ne porni la treburi. Mai ales pentru cei cu o tensiune oscilantă și care au palpitații pe fond emoțional, nervos.

Sunt oameni care au emoții numai pentru că începe ziua și au aceste disfuncții. De obicei când avem emoții ne strângem pumnii, la fel și când donăm sânge. Așa își revine funcționalitatea cordului.

În timpul acesta încercăm și să respiram lent. Ne putem regla pulsul din respirație. Și pentru cei care fac atac de panică la fel: respirație ușoară și adâncă. Acesta este un sfat al medicului” a spus Lidia Fecioru, potrivit antena3.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel