Categories: Stil de viaţă

Mare atenție atunci când cumperi aceste FRUCTE. Nutriționist: Cu cât stau mai mult pe tarabă, în soare, își pierd 15-25% din vitamine

Mare atenție atunci când cumperi aceste FRUCTE. Un nutriționist român spune că fructele de sezon trebuie incluse în alimentația noastră pentru că aduc cel mai mare aport de vitamine.

Nutriționistul Mario Popescu a explicat la Pro TV, în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, care sunt fructele de sezon pe care trebuie să le consumăm.

”Este de important să mâncăm fructe și legume zilnic fructele și legumele sunt, este foarte important să le includem în alimentația noastră de zi cu zi și eu recomand a se consuma fructe de sezon. Tocmai de aceea astăzi este o zi, să spun așa, specială, deoarece este o zi din anotimpul primăverii aproape pe sfârșit.

Începe vara, natura ne oferă o multitudine de fructe, legume pe care trebuie să le consumăm și nu degeaba ni le oferă acum.

Noi venim după perioada de iarnă în care nu am avut să spun așa acces la vitamine de calitate cu biodisponibilitate ridicată. Organismul este slăbit și natura a venit cu soluția.

Mă refer din plin de tot ceea ce avem nevoie pentru a ne întări sistemul imunitar pentru perioada rece ce va urma”, a explicat Mario Popescu.

Cireșele nu se combină cu alte fructe

”În momentul de față cireșele sunt o sursă foarte, foarte bună, în principal din complexul de vitamine B. De asemenea, ele au o cantitate foarte mare de antioxidanți, ne ajută foarte mult la întărirea sistemului cardiovascular, detoxifiere. De asemenea eliminarea pietrelor la rinichi. Au foarte, foarte multe proprietăți.

Nu trebuie să ne îngrijorăm din punct de vedere al cantității pe care o putem consuma atâta timp cât le consumăm monofruct, respectiv le consumăm ca și gustare doar monofruct.

Înainte cu 2 ore de masă sau la o oră după masă, putem consuma câte porții de cireșe vrem pe zi fără să îngrijorăm câte câte porții dorim.

Chiar și diabeticilor le sunt recomandate. Conform ultimelor studii făcute în general pe persoane care care prezentau diabet, care au consumat până la 20 de porții de fructe și legume pe zi, nu le-au impactat absolut deloc negativ glicemia, din contră, le-a normalizat și le-a echilibrat glicemia.

Cireșele nu îngrașă atâta timp cât sunt consumate monofruct, nu sunt combinate cu alte alimente, ele nu îngrașă”, a explica nutriționistul Mario Popescu.

Căpșunii, cei mai puternici antioxidanți

”Căpșunile de asemenea sunt și ele o sursă de antocianine. Anticianina este un antioxidant care dă culoarea roșu închis, mov-violet al fructelor sau legumelor.

Este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pe care natura ni-i oferă și din fericire îi pune la dispoziție într-o multitudine de fructe și legume avem cum avem aici căpșunile care sunt bogate și vitamina C, care au indicii glicemici scăzuți, respectiv ne impactează glicemia mult, cum sunt murele, afinele, care sunt și ele o sursă foarte importantă de antioxidanți, respectiv antocianine.

Atâta timp cât nu le consumăm cu zahăr putem consuma câte porții dorim să și nu trebuie să ne facem griji în ceea ce privește cantitatea consumată” a mai explicat Mario Popescu.

Pepenele roșu curăță pietrele la rinichi

”Pepenele roșu mai era numit fructul zeilor ca să spun așa în Antichitate și nu degeaba. Este fructul cu cea mai mare cantitate de apă.

Asta înseamnă că ne ajută foarte mult la detoxifierea organismului, la curățarea rinichilor. Putem curăța de asemenea pietre la rinichi. Este o sursă foarte bună la fel de vitamina C vitamina A și deși citruină.

Citruina este un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce arginina, care este un acid foarte important care este un precursor al oxidului nitric, iar oxidul nitric este cel care relaxează vasele de sânge, care le curăță și astfel avem sănătatea inimii mult mai puternică.

Pepenele este foarte foarte important să-l consumăm, care este recomandat a fi consumat doar monofruct. Pepenele trebuie să îl consumăm pe stomacul gol”, a mai spus nutriționistul.

Recent Posts

Horoscopul BANILOR în săptămâna 27 mai-2 iunie. ZODIILE norocoase

Conjucţiile astrale pentru săptămâna 27 mai-2 iunie anunţă oportunităţi, dar şi rezolvări ale unor probleme…

7 ore ago

Boala obrajilor pălmuiţi sau eritemul infecţios

Boala obrajilor pălmuiți sau eritemul infecțios este o infecție virală eruptivă care afectează în principal…

8 ore ago

Cine ar supraviețui în cazul unui război nuclear? Scenariu apocaliptic: 5 miliarde de oameni mor în primele 72 de ore

Consecințele unui război nuclear pe scară largă ar putera fi terifiante: milioane de oameni vor…

8 ore ago

În ce zi sunt MOŞII DE VARĂ în 2024 şi ce se dă de pomană?

Cu ocazia Moșilor de Vară, credincioșii obişnuiesc să viziteze mormintele rudelor decedate, să le curețe…

9 ore ago

TOP 4 ZODII binecuvântate de DESTIN în luna IUNIE

Iunie, prima lună a verii, vine cu vești bune pentru patru semne zodiacale. Astrologii spun…

9 ore ago

Un medicament pentru diabet poate proteja rinichii (STUDIU)

Un medicament popular împotriva diabetului ar putea fi extrem de util şi pentru protejarea sănătăţii…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar