Sari la conținut

Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghețată și jocuri video unui copil cu dureri în gât. Rețeta a ajuns VIRALĂ

Un medic și-a pierdut locul de muncă, după ce i-a prescris unui copil de 9 ani cu dureri în gât, înghețată și jocuri video.

Întâmplarea a fost făcută publică de mama băiatului, Priscila da Silva Ramos, în vârstă de 37 de ani, din Osaco, un oraș din statul São Paulo, Brazilia.

Pe 18 mai, femeia și-a dus copilul de 9 ani la un control la o clinică de stat, după ce acesta a început să se simtă rău și să vomite.

Médico que receitou remédios, sorvete e Free Fire é readmitido em SP: 'Conduta humanizada' - Hugo Gloss

Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghețată și jocuri video unui copil cu dureri în gât

Femeia a povestit că medicul de acolo a fost foarte neprofesionist, a întrebat-o dacă s-a uitat în gâtul copilului ei. Și, cu toate acestea, nici el nu s-a obosit să facă el asta.

În loc să-l examineze efectiv pe minor, medicul, a cărui nume nu a fost făcut public, a început să scrie o rețetă pentru medicamente precum amoxicilină, ibuprofen și altele.

În mod surprinzător, la punctul 6 de pe rețetă a completat înghețată de cicolată și jocuri video.

„A început să scrie rețeta fără să-mi examineze fiul, fără să se uite în gât, fără să-i examineze pieptul, fără nimic.

„Apoi l-a întrebat pe fiul meu dacă îi place înghețata, iar el i-a spus că da. A întrebat dacă de ciocolată sau căpșuni, iar copilul meu a spus ciocolată.

Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată că a trecut înghețata pe rețetă. Dar a prescris înghețată și sesiunile zilnice de Free Fire, un joc de pe telefonul mobil”, a spus mama revoltată, potrivit Globo.

Médico receita sorvete e jogo 'Free Fire' em atendimento em Osasco

Rețeta neobișnuită a devenit virală

Mama copilului le-a spus jurnaliștilor brazilieni că nu a observat că înghețata și jocurile video fuseseră trecute pe rețetă decât a doua zi, când mătușa băiatului a studiat tratamentul și a fost surprinsă de ultimele două rânduri din partea de jos.

Cele două surori au decis să posteze pe Facebook rețeta neobișnuită, aceasta devenind rapid virală.

Cum era de așteptat, reacțiile au fost mixte, unii spunând că medicul nu s-a comportat ca un profesionist, însă alții au spus că a fost o glumă nevinovată și că medicul a vrut să fie mai uman în relația cu micul pacient.

Din nefericire pentru medic, toată povestea a ajuns să fie cunoscută de responsabili din administrația de sănătate publică din Brazilia. Potrivit Primăriei din Osasco, medicul a fost demis de la clinica respectivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.