marți, mai 30, 2023

Un medic columbian a fost obligat de o instanță de judecată să întrețină financiar copilul unui pacient până când acesta împlinește 18 ani.

Decizia judecătorului a fost dată după ce medicul a făcut o operație greșită, iar pacientul a conceput copilul, în ciuda faptului că făcuse vasectomie.

Medic, obligat să sprijine financiar copilul unui pacient

Medicul Diego Naranjo, din Medellin, Columbia, va fi nevoit să plătească 295 de milioane de pesos, adică peste 65.000 de dolari, pentru întreținerea copilului unui pacient.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Naranjo l-a asigurat pe bărbat că vasectomia pe care i-a făcut-o a fost un succes și că nu mai trebuie să folosească alte mijloace de contracepție, potrivit El Pais. În ciuda operației la care a fost supus, însă,  bărbatul a ajuns să conceapă un copil.

După ce testele ulterioare de spermă au arătat că, de fapt, vasectomia fusese un real eșec, părinții copilului l-au dat în judecată pe medic, susținând că greșeala sa a avut implicații grave, atât financiare, cât și emoționale.

Ulterior, un judecător a decis că medicul trebuie să întrețină copilul până când acesta împlinește 18 ani.

Te-ar mai interesa: Simptomul trecut cu vederea care poate indica un c...

„Pacientului nu i s-a recomandat să continue să folosească metode contraceptive pentru a evita riscul de a avea un copil. Părinții nu-și mai doreau să procreeze, mai ales că familia se confruntă cu o situație financiară proastă”, se arată în decizia instanței, potrivit El Pais.

Tatăl copilului suferă de o afecțiune care îi limitează capacitatea de muncă, mai exact „pierderea severă a auzului bilateral”. Se confruntă cu amețeli frecvente și trebuie să poarte un aparat auditiv pentru a auzi bine.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

Această afecțiune l-a împiedicat pe bărbat să își găsească un loc de muncă, astfel că judecătorul a decis că medicul responsabil de conceperea copilului trebuie să fie tras la răspundere.

Intervenția greșită a avut loc în 2012, iar copilul pacientului, o fată, s-a născut în anul următor. Prin urmare, fetița are acum 10 ani, așa că medicul mai are de plătit sprijin financiar doar 8 ani.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private