marți, martie 21, 2023

Medicul care ar fi cerut mită de la bolnavi de cancer bani, brânză și miere este apărată de colegii săi. „Eventualele darurireprezintă doar un mic gest de recunoștință”

Anca Dumitrovici Ababneh, șefa secţiei de oncologie câștiga de la Spitalul Județean Suceava, este cercetată, după ce a fost acuzată că a luat de 64 de ori mită în bani sau bunuri.

În ciuda înregistrărilor audio și video pe care anchetatorii le-a făcut după ce aceasta a fost denunțată, medicul este susținut de aproape 100 de medici care au semnat o scrisoare de susținere.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Scut în jurul medicului care ar fi cerut mită de la bolnavi de cancer bani: „Eventualele daruri reprezintă doar un mic gest de recunoștință”

Mai precis, scrisoarea a fost semnata de 95 dintre cei 252 de medici din Spitalulul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform Monitorul de Suceava.

„Eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor. Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”, se arată în scrisoare.

Reamintim că deși câștiga 25.000 de lei lunar și, mai mult, tratamentul de cancer este gratuit, doctorița ar fi primit diverse sume de bani și produse pentru procedurile medicale pe care trebuia să le aplice.

Te-ar mai interesa: Luna Nouă în Berbec 2023: Ce înseamnă și ce zodii ...

Pe lângă sume de bani cuprinse între 50 de lei și 50 de euro, cadrul medical ar mai fi primit parfumuri, băuturi scumpe, miere şi cafea.

Arest la domiciliu

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul Ancăi Dumitrovici Ababneh.

„Fapta concret imputată inculpatei de a fi primit, în mod continuat, bani și alte produse, de la pacienți și aparținătorii acestora, cu ocazia consultațiilor medicale în cabinetul din cadrul ambulatoriul secției Oncologie, are caracter penal, întrunind elementele de tipicitate ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, au transmis judecătorii.

Te-ar mai interesa: Testul de sănătate simplu care ți-ar putea salva v...

Aceștia au concluzionat și că „atențiile” oferite medicilor se practică des, chiar dacă legea interzice asta.

„Din înscrisurile depuse la dosar de către apărare rezultă că, în ciuda faptului că legislația penală a incriminat fapta medicului de a primi de la pacienți ‘atenții’, ‘cadouri’ ori sume de bani, în exercitarea activității profesionale, și în ciuda practicii instanțelor din România care au pronunțat soluții de condamnarea a medicilor pentru infracțiunea de luare de mită, în opinia publică, și mai ales în cadrul corpului medical, persistă concepția că primirea de către medici a unor ‘atenții’ este legitimată de dorința pacientului de a gratifica medicul pentru interesul manifestat în legătură cu situația sa medicală”, se arată în motivarea de la Curtea de Apel Suceava.

Te-ar mai interesa: Leguma care ajută la curățarea și vindecarea colon...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private