vineri, septembrie 17, 2021

Mii de persoane manifestă împotriva permisului sanitar, în Italia, după ce acesta a devenit obligatoriu. Permisul facilitează călătoriile cu trenul, avionul, autocarul și accesul în instituțiile de învățământ. Italienii,

însă, sunt nemulțumiți de decizia autorităților.

Printre protestatari se aflau și numeroși studenți, întrucât această decizie îi afectează în mod direct. Ei nu pot intra în instituțiile de învățământ fără dovada vaccinării, dovada de boală sau dovada unui test negativ Covid-19.

De asemenea, persoanele care nu îndeplinesc condițiile cerințele permisului vor întâmpina dificutăți și în privința deplasării.

Mii de italieni protestează împotriva permisului sanitar

Câteva mii de italieni au manifestat aseară în mai multe oraşe împotriva permisului sanitar, devenit obligatoriu din această

săptămână pentru călătoriile cu trenul, avionul sau autocarul şi pentru accesul în instituţiile de învăţământ, informează RRA.

Noi suntem poporul, nu greenpass” și ”Justiție” – sunt doar câteva dintre lozincile folosite de protestatari, printre care se aflau și numeroși studenți, care pentru a susține în această perioadă examenele restante sunt obligați să prezinte fie vaccinul, fie un atestat de vindecare sau un test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ.

În luna octombrie, când va începe administrarea celei de-a treia doze persoanelor vulnerabile cu sistem imunitar

fragil, Guvernul de la Roma va decide dacă în Italia vaccinul împotriva COVID-19 va deveni obligatoriu pentru toate categoriile de cetățeni.

Şi în Franţa au avut loc proteste pentru a opta sâmbătă la rând, faţă de permisul sanitar impus de aproape o lună în majoritatea incintelor publice. La Paris s-au semnalat incidente, iar poliţia a făcut mai multe arestări. Permisul a stimulat însă vaccinarea, care a ajuns la 75% din populaţie, iar mobilizarea protestatarilor este în scădere.

Ultimele stiri