Sari la conținut

Monica Pop, avertisment: „Posibile afectări severe! Tratament imediat!”

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Doamna doctor Monica Pop

Monica Pop, avertisment pentru persoanele care au avut Covid: „Posibile afectări severe! Tratament imediat!”.

Reputatuș medic oftalmolog a prezentat pe contul său de Facebook care sunt cele mai severe afecțiuni oftalmologice care pot apărea la pacienții care au au avut Covid.

„Posibile afectări severe după Covid!

Știam că această boală poate da și afectări oftalmologice. Nu frecvent, dar sunt! Unele, ușoare (conjunctivite), altele medii (keratopatii), altele grave.

La astfel de pacienți, am văzut câteva conjunctivite virale ușoare și 2 – 3 keratite până acum!

Astăzi am văzut 2 pacienți cu neuropatie optică (afectate severă a nervilor optici) după infecție virală covid, la relativ scurt timp după boală! Primul, 49 de ani, bărbat, cu scădere bruscă a vederii la unul din ochi, în prezent cu atrofie optică  și cu modificări și la ochiul celălalt. Al 2-lea pacient, o tânără de 36 de ani, cu neuropatie optică post covid la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!”, a scris, Monica Pop pe contul de Facebook.

Citeste si:

Monica Pop, avertisment: „Posibile afectări severe! Tratament imediat!”

Medicul oftalmolog a ținut să precizeze că, deși simptomele oftalmologice post covid sunt mai puțin cunoscute, ele trebuie popularizate.

„Sunt, în realitate, afectări neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar și oftalmologic. Trebuie instituit imediat la apariția simptomelor respective, ceea ce la acești 2 pacienți, din păcate, nu s-a întâmplat.

Atrag atenția pe această cale colegilor medici să avertizeze pacienții asupra acestor posibile efecte și, în caz că apar, să-i trimită imediat la consult și tratament. Și pacienții trebuie să știe! Probabil că sunt și alți colegi oftalmologi care au văzut asemenea cazuri”, a mai scris Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.