Categories: Ştiri sănătate

O femeie a murit infectată simultan cu două tulpini diferite ale coronavirusului

Este posibil să se contacteze două variante Covid în același timp, avertizează experții după ce au văzut o dublă infecție la o femeie de 90 de ani care s-a îmbolnăvit cu tulpinele Alpha și Beta identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit BBC.

Femeia, care a murit în martie 2021 în Belgia, nu fusese vaccinată.

Medicii ei suspectează că a contractat infecțiile de la două persoane diferite. Ei cred că este primul caz documentat de acest gen și, deși rare, se pot produce infecții duale simultan. Cazul paciente va fi discutat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase din acest an.

În ianuarie 2021, oamenii de știință din Brazilia au raportat că două persoane au fost simultan infectate cu două tipuri de coronavirus, unul dintre ele o variantă de îngrijorare numită Gamma.

Între timp, cercetătorii din Portugalia au tratat recent un tânăr de 17 ani care părea să fi contactat un al doilea tip de Covid în timp ce se vindeca de o altă infecție Covid preexistentă.

Pacienta a fost internată după ce a leșinat de mai multe ori, iar analizele au arătat că avea în organism două variante ale virusului. Medicii cred că femeia a luat cele două tulpini de la două persoane diferite.

Cazul ei arată că ne putem infecta cu una sau mai multe variante.

Deși foarte rare, aceste cazuri îi îngrijorează pe specialiști pentru că pe măsură ce se înmulțesc mutațiile și devin mai agresive, crește desigur și riscul infectării cu două sau chiar mai multe tulpini de SARS-CoV-2.

În prezent, în Marea Britanie, varianta Delta este cea mai răspândită. Experții sunt încrezători că vaccinurile existente oferă o bună protecție împotriva acesteia.

 

Recent Posts

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat pe marele actor rupe tăcerea: A fost o nenorocire

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat…

57 de minute ago

Veste momentului! Locul în care primești 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Află condițiile

Un cunoscut supermarket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de…

o oră ago

Horoscop 8 mai. Berbecii și Peștii să fie atenți la cheltuieli. Leii sunt în centrul atenției

Horoscop 8 mai. Este o zi plină pentru Lei și Vărsători, care se simt în…

2 ore ago

Bilete de tratament pentru pensionari, după Paște. Condiții de îndeplinit

Puțini români știu că există anumite servicii de SPA decontate de Casa Națională de Asigurări…

3 ore ago

Citeste si: