Sari la conținut

O însoțitoare de bord dezvăluie cel mai bun remediu natural pentru jet lag dar și două băuturi de evitat pe durata unui zbor

Zborurile cu avionul pot fi obositoare pentru mulți, mai ales atunci când se schimbă fusul orar sau se zboară pe distanțe lungi. Un însoțitor de bord a împărtășit cele mai bune remedii „naturale” pentru combaterea jet lag-ului.

Jet lagul este cauzat de o întrerupere a „ritmului circadian” al corpului, ciclul de 24 de ore al organismului responsabil pentru schimbările fizice și mentale, care este puternic influențat de lumina zilei.

Este de obicei experimentat după zboruri pe distanțe lungi, traversând diferite fusuri orare și călătorind spre est.

Simptomele pot include insomnie, somnolență, dureri musculare, dificultăți de concentrare sau iritabilitate.

Expedia.ca a împărtășit primele nouă sfaturi pentru a vindeca în mod natural jet lag.

Expunerea la lumina zilei este o modalitate puternică de a vă regla ceasul biologic. În mod ideal, călătorii ar trebui să fie afară între orele 8:00 și 9:00.

Stai activ

Exercițiile fizice dimineața devreme sau după-amiaza târziu revitalizează organismul și ajută la resetarea ceasului corporal. Călătorii ar trebui să evite să facă exerciții prea aproape de ora de culcare, deoarece acest lucru poate provoca perturbări.

Purtați ochelari „re-timer”.

Aceștia sunt ochelari specializați care emit o lumină verde moale în ochi pentru a ajuta la reglarea ceasului corporal de 24 de ore.

Trageți un pui de somn până la 20 de minute

Se recomandă un minim de patru ore de somn noaptea, cu somnuri suplimentare pentru a ajuta călătorii să-și atingă necesarul zilnic de somn.

Folosiți dopuri de urechi și o mască pentru ochi

Reducerea distracțiilor de lumină și zgomot este esențială pentru a obține o noapte de somn de calitate pentru a reseta ceasul intern.

Bea ceai natural

O infuzie naturala ajuta la reincarcarea corpului si a mintii dimineata. Noaptea, totuși, mușețelul, levănțica sau valeriana vă vor ajuta/

Fă un duș rece seara și unul cald dimineața

Aceasta pentru a elibera melatonina, hormonul de reglare a somnului, deoarece poate fi declanșat de schimbările de temperatură din organism.

Evitați alcoolul și cafeaua înainte de culcare

Stimulanti precum alcoolul si cafeaua vor fi o perturbare suplimentara a sistemului deja confuz al calatorului.

Dacă este o călătorie de una sau două zile, nu faceți nimic.

În călătoriile scurte, călătorii ar trebui să păstreze orele de masă și expunerea la lumină care corespund orei din zi înapoi acasă. Acest lucru previne un efect yoyo inutil atunci când călătoriți înainte și înapoi.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel