Sari la conținut

O nouă lege pune capăt obligativității vaccinării anti-covid pentru trupele americane. Peste 8.000 de soldați au părăsit Armata pentru că au refuzat să se vaccineze

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O nouă lege pune capăt obligativității vaccinării anti-covid pentru trupele americane.

Forțele militare americane din întreaga lume nu vor mai fi obligate să obțină vaccinul anti=covid, după ce mandatul a fost ridicat în temeiul unui proiect de lege pentru cheltuielile de apărare de 858 de miliarde de dolari, adoptat de Congres și semnat vineri de președintele Joe Biden.

O nouă lege pune capăt obligativității vaccinării anti-covid pentru trupele americane

Departamentul are 30 de zile pentru a stabili detaliile pentru rezilierea mandatului. Pentagonul a declarat vineri că, între timp, serviciile militare vor întrerupe orice acțiuni ale personalului, cum ar fi descărcarea trupelor care au refuzat vaccinul, iar toate trupele vor fi în continuare încurajate să se vaccineze.

Biden s-a opus prevederii susținute de republicani, fiind de acord cu secretarul Apărării Lloyd Austin că ridicarea mandatului nu era în interesul armatei, potrivit oficialilor Casei Albe. Dar el a acceptat în cele din urmă cererile GOP pentru a câștiga aprobarea legislației.

Problema politică controversată, care a divizat America, a forțat peste 8.400 de soldați să iasă din armată pentru că au refuzat să se supună unui ordin legal atunci când au refuzat să primească vaccinul, potrivit apnews.com.

Mii de alții au solicitat scutiri religioase și medicale. Noua lege pune capăt efectiv acestor cereri de scutire, dar rămân întrebări cu privire la eventuale restricții limitate pentru trupele în misiuni specifice sau alocate în zone ale lumii în care vaccinarea este încă necesară.

COVID-19 vaccine mandate for military nears its end | Catholic News Agency

Peste 8.000 de soldați au părăsit Armata pentru că au refuzat să se vaccineze

Ceea ce pare clar este că departamentul nu va fi obligat să aducă înapoi membrii serviciului care au refuzat vaccinul și au fost externați pentru nerespectarea unui ordin. Un amendament care să solicite reintroducerea acestora cu plata înapoi nu a fost adoptat.

Potrivit datelor compilate de armată la începutul lunii decembrie, Corpul Marin conduce serviciile cu 3.717 de pușcași pușcași eliberați. Au fost 2.041 eliberați din Marina, 1.841 din Armată și 834 din Forțele Aeriene. Datele Forțelor Aeriene includ Forțele Spațiale.

Ceea ce nu este clar este dacă serviciile, care se confruntă cu provocări de recrutare, vor dori să permită unor membri ai serviciului să se întoarcă, dacă încă îndeplinesc toate cerințele necesare de fitness și alte cerințe.

Parlamentarii au susținut că încheierea mandatului ar ajuta la recrutare. Oficialii apărării au respins spunând că, deși ar putea ajuta puțin, un sondaj al departamentului efectuat în primele nouă luni ale acestui an a constatat că o mare majoritate a spus că mandatul nu a schimbat probabilitatea pe care ei ar lua în considerare înrolarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel