Sari la conținut

Octavian Jurma anunță o nouă pandemie: Este esențial să avem disponibil vaccin în cantități suficiente

Octavian Jurma anunță o nouă pandemie: Este esențial să avem disponibil vaccin în cantități suficiente.

SUA a declarat variola maimuței urgență de sănătate publică, chiar în cursul zilei de joi, 4 august. Potrivit datelor de miercuri, 3 august, numărul de cazuri de variola maimuței a depăşit 6.600.

Guvernul SUA a distribuit în iulie 156.000 de doze de vaccin pentru variola maimuţei la nivel naţional. De asemenea, a comandat încă 2,5 milioane de doze de vaccin de la compania Bavarian Nordic.

Octavian Jurma anunță o nouă pandemie

În acest context, cercetătorul Octavian Jurma susține că și România ar trebui să ia exemplul SUA. Acesta acuză autoritățile că au făcut „un pact cu diavolul”, alegând populismul în defavoarea sănătății românilor.

Citeste si:

„SUA tocmai a declarat variola maimutei (monkeypox) o urgenta de sanatate publica!

In 6 iulie SUA inregistra 560 de cazuri azi sunt 6,600. Dupa unele estimari recente rata de reproducere a virusului in SUA a ajuns in jur de 1.4 si continua sa creasca.

Administratia americana este pregatita sa faca 80,000 de teste saptamanal si a distribuit deja 600,000 de doze de vaccin antivariolic catre populatie.

“Suntem pregatiti sa ridicam raspunsul nostru la urmatorul nivel si cerem imperativ fiecarui american sa ia [aceasta amenintare] in serios si sa isi asume responsabilitatile care ii revin pentru a ne ajuta sa stapanim acest virus.” a declarat Xavier Becerra.

La noi nu isi face nimeni griji de aceasta noua pandemie in formare desi urmeaza o luna intensa de socializare cu oaspeti din toate colturile lumii.

Dar ce conteaza milenii de lupta a omenirii cu pandemiile, cand noi in 2 ani am descoperit ca se poate trai si fara grija de infectare doar cu grija de buzunare”, a scris Jurma pe pagina de Facebook.

Este esențial să avem disponibil vaccin în cantități suficiente

„La noi nu isi face nimeni griji de aceasta noua pandemie in formare”, susține Jurma care reamintește că persoanele vaccinate împotriva variolei umane sunt bine protejați și față de variola maimuței.

„Cam asa arata in general pactul cu diavolul, am pus populismul si banii inaintea vietii si la final o sa ne alegem si fara bani si cu doua pandemii simultan.

PS. Va aduc aminte ca cei vaccinati impotriva variolei umane sunt bine protejati si fata de variola maimutei iar perioada de incubare este suficient de lunga pentru a permite vaccinarea si dupa infectare. Este deci esential sa avem disponibil vaccin in cantitati suficiente pentru a gestiona si aceasta criza emergenta”, susține Octavian Jurma.

Reamintim că, până în prezent, în România au fost confirmate 21 de cazuri, majoritatea în București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.