duminică, iunie 13, 2021

Pacienţii asiguraţi la CNAS  vor beneficia gratuit de investigaţii de screening

Klaus Iohannis a promulgat, joi, 19 noiembrie, legea care prevede că pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

au dreptul la investigaţii gratuite de screening.

Proiectul a fost adoptat pe 27 octombrie decizional de Camera Deputaţilor, conform Agerpres. Astfel, se modifică legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, în sensul acordării pacienţilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening la solicitare proprie, din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.

“Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici

biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient.

Astfel, conform iniţiativei legislative de acest screening, gratuit, vor beneficia „pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au dreptul la investigaţii gratuite de screening la justa solicitare proprie din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist”, precizează textul.

Ultimele stiri

Parteneri