vineri, iunie 2, 2023

Pfizer, vânzare de 4 milioane de cure din tratamentul său oral anti-covid către UNICEF. Paxlovid a redus spitalizările pacienților Covid cu circa 90%, într-un studiu clinic.

Treizeci și cinci de producători de medicamente generice din întreaga lume vor produce versiuni ieftine ale antiviralului oral anti-covid  Paxlovid de la Pfizer Inc, pentru a furniza tratamentul în 95 de țări mai sărace, potrivit Organizației Medicines Patent Pool (MPP), susținută de ONU.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Pfizer, vânzare de 4 milioane de cure din tratamentul său oral anti-covid către UNICEF

Pfizer a încheiat un acord anul trecut cu grupul pentru a permite producătorilor de medicamente generice să producă pastile pentru 95 de țări cu venituri mici și medii.

De atunci au lucrat pentru a selecta producătorii de medicamente pe care îi vor licenția.

Marți, 22 martie, Pfizer Inc a anunţat că a convenit să vândă până la 4 milioane de cure din tratamentul său oral anti-covid Paxlovid către UNICEF pentru a fi utilizat în 95 de ţări cu venituri mici.

Potrivit Reuters, tranzacţia reprezintă doar puţin peste 3% din producţia preconizată de Pfizer pentru anul acesta de 120 de milioane de cure Paxlovid. Potrivit companiei, cele 95 de ţări cuprinse în tranzacţia cu UNICEF reprezintă circa 53% din populaţia globală.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a spus într-un comunicat că acordul cu Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii este o parte importantă din strategia companiei de a asigura un acces echitabil la tratament pentru toţi, ”indiferent de unde locuiesc sau de circumstanţe”.

Pfizer estimează că va reuşi să satisfacă o parte din comenzile de Paxlovid pentru aceste ţări în aprilie, iar furnizarea va continua pe parcursul anului.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Paxlovid a redus spitalizările pacienților Covid cu circa 90%

În cadrul unui studiu clinic, Paxlovid a redus spitalizările la pacienţii din grupe cu risc ridicat cu circa 90%. Rezultatele au fost semnificativ superioare în comparaţie cu cele pentru antiviralul produs de compania concurentă Merck & Co’s, Molnupiravir; în cadrul testelor clinice.

Paxlovid este alcătuit din două comprimate diferite care combină un compus nou, Nirmatrelvir, cu mai vechiul antiviral Ritonavir. Ambele pastile trebuie luate timp de cinci zile la scurt timp după debutul simptomelor COVID-19.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Luna trecută, Pfizer a spus că preconizează vânzări Paxlovid de cel puţin 22 de miliarde de dolari în 2022. Bourla a mai adăugat că vânzările din prezent ar putea creşte până la finalul anului, menţionând că previziunea are în vedere contractele pentru doar o fracţiune a producţiei totale estimate de Paxlovid a companiei.

Pfizer a mai încheiat contracte de vânzare cu numeroase ţări, inclusiv pentru 20 de milioane de cure destinate Statelor Unite anul acesta.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private