vineri, mai 27, 2022

Un medic român anunță sfârșitul pandemiei: „Game over! Aici se încheie minciuna”.

Marți, 14 decembrie, Pfizer a confirmat că noua sa pastilă anti-covid a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii, în cazul în care este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Potrivit AFP, preluat de Agerpres, rezultatele studiilor clinice realizate în rândul a peste 2.200 de persoane confirmă ceea ce fusese anunţat la începutul lunii noiembrie în urma rezultatelor preliminare. Nu s-au înregistrat decese în rândul celor care au primit tratamentul. Participanţii erau nevaccinaţi şi prezentau un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Un medic român anunță sfârșitul pandemiei: „Game over! Aici se încheie minciuna”

În acest context, medicul chirurg Lucian Duță anunță sfârșitul pandemiei. „ Orice încercare de a mai forța vaccinarea se va lovi de argumentul că avem un tratament eficient. Și sper că Guvernul va da acces românilor la acest tratament!”, susține fostul preşedinte al Casei Naţionale de Sănatate.

„Game over! Laboratorul farmaceutic american Pfizer a confirmat marţi că pastila sa împotriva covid-19 ”paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc, dacă este administrată în primele zile după apariţia simptomelor, potrivit unor teste clinice, relatează AFP.

Te-ar mai interesa: Te confrunți cu insuficiența cardiacă? Iată care s...

Potrivit Pfizer, „paxlovid” reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89% (administrat de la trei zile după apariţia simptomelor) şi cu 88% (la cinci zile după apariţia simptomelor) faţă de placebo.

Îndrăznesc să spun că pandemia s-a încheiat.

Probabil că vom constata asta în câteva luni. Orice încercare de a mai forța vaccinarea se va lovi de argumentul că avem un tratament eficient. Și sper că Guvernul va da acces românilor la acest tratament!

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale. Menstruația – un su...

Sigur că pare ciudat că tot Pfizer vine cu soluția finală. Dar mă abțin de la a face speculații.

Dar aici se încheie minciuna!”, a scris Lucian Duță pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private