luni, septembrie 26, 2022

Polipilula miraculoasă care poate reduce riscul de boli de inimă. Este făcută din 3 medicamente .

Pacienții vârstnici cu boli de inimă care au luat o combinație de „polipilulă” formată din trei medicamente diferite au avut un risc mai mic de evenimente cardiovasculare majore, arată un nou studiu.

Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, a arătat că „polipilula” previne în mod eficient evenimentele cardiovasculare adverse secundare la persoanele care au avut anterior un atac de cord, reducând mortalitatea cardiovasculară cu 33% la această populație de pacienți.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...


Polipilula miraculoasă care poate reduce riscul de boli de inimă

„Polipilula, fiind o strategie foarte simplă care combină trei tratamente esențiale pentru acest tip de pacient, a dovedit că merită, deoarece aderența îmbunătățită înseamnă că acești pacienți primesc un tratament mai bun și, prin urmare, au un risc mai mic de evenimente cardiovasculare recurente”, a spus cercetătorul Jose Maria Castellano de la Fundacion de Investigacion HM Hospitales.

Pentru studiul, prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie din Spania, echipa a analizat 2.499 de pacienți din șapte țări europene care au avut un istoric de infarct miocardic de tip 1 în ultimele șase luni și aveau fie peste 75 de ani, fie cu vârsta minimă de 65 de ani, cu cel puțin un factor de risc, cum ar fi diabetul sau disfuncția renală ușoară sau moderată.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Vârsta medie a participanților a fost de 76 de ani, iar 31% erau femei.

Populația studiată a inclus 77,9% cu hipertensiune arterială, 57,4% cu diabet și 51,3% cu antecedente de fumat de tutun.

Este făcută din 3 medicamente

Jumătate dintre pacienți au primit polipilula care conținea aspirină, ramipril și atorvastatină, în timp ce alții au primit standardul obișnuit de îngrijire. Pacienții au fost urmăriți pentru o perioadă mediană de trei ani.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

Cercetătorii au analizat incidența a patru evenimente cardiovasculare majore: decesul din cauze cardiovasculare, infarct miocardic non-fatal, accident vascular cerebral non-fatal și necesitatea revascularizării coronariene de urgență (restabilirea fluxului sanguin printr-o arteră coronară blocată).

Studiul a urmărit pacienții pentru o medie de trei ani și a produs rezultate concludente: pacienții care luau polipilulele CNIC au avut un risc cu 24% mai mic de aceste patru evenimente decât pacienții care luau cele trei medicamente separate.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

Rezultatele au arătat o reducere relativă de 33%, de la 71 de pacienți din grupul care a primit tratament standard la doar 48 din grupul cu polipilule.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private