joi, mai 26, 2022

Profesorul Vlad Ciurea spune că rețeta unui tonus bun este foarte simplă. Neurochirurgul a vorbit despre lobul prefrontal, care se află în fruntea noastră și care ne dă energia să mergem înainte.

„În pandemie am trecut prin toate elementele şi tot felul de discuţii – dacă e reală sau nu, sau dacă veştile sunt false sau nu, dacă ne vaccinăm sau nu. Şi eu am avut o formă medie spre gravă, am fost internat la Institutul „Matei Balş“.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Nu se poate ca la primul val de infecţie să cedăm. Aici a fost un element de neîncredere a populaţiei, pentru că au fost prea multe ştiri care s-au bătut cap în cap şi nu s-a urmărit o linie perfectă de către specialişti, cum avem acum la Ministerul Sănătăţii – prof. dr. Alexandru Rafila ştie exact ce are de făcut. Ascultaţi-l! De asta este pus acolo”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

În plus, Vlad Ciurea a fost întrebat care este reţeta unui tonus bun: „Este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.”

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

„Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte”, a spus, pentru Adevărul, Vlad Ciurea. „Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a subliniat acesta.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Vlad Ciurea

Secretul unei vieți bune

Medicul Vlad Ciurea a oferit recomandări prețioase pentru cei care își doresc un stil de viață sănătos. Acesta susține că secretul unei vieți bune este echilibrul.

„Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi.

Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private