miercuri, august 10, 2022

Raed Arafat: Există o perioadă de tranziție până la momentul în care certificatul verde va deveni obligatoriu/ În acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că va exista o perioadă de tranziţie în care se va putea pleca în străinătate la fel ca şi până acum, până când va deveni obligatoriu certificatul COVID-19.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

„Există perioadă de tranziție în care poate să plece așa cum s-a plecat și până acum, adică cu certificatele pe care le au. Deci este o perioadă de tranziție până la momentul în care va fi obligatoriu. Condițiile fiecărui stat, da, se găsesc pe site-ul MAE”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: În acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună

Situaţia epidemiologică din România este una foarte bună, potrivit șefulusi DSU, și singura soluție pentru a trece peste pandemie este vaccinarea. Mai mult decât atât, Raed Arafat susține că nimeni nu poate spune de acum ce se va întâmpla din toamnă cu pandemia de coronavirus.

„Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale. Să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă. Doamna ministru a Sănătăţii v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta Plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum.

Clar că mai este de lucrat, clar că mai pot să apară situaţii, dar la acest moment, cu toate măsurile luate, România este una dintre cele mai bine situate ţări ca şi număr de cazuri, ca şi număr de pacienţi internaţi şi ca număr de decese pe zi.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Și nu vorbesc de cele adăugate din urmă şi cele care sunt faptic pe ziua respectivă. Toamna rămâne sub semnul întrebării. Nu poate nimeni să zică că toamna va fi perfectă sau cu probleme mari, o să vedem cum evoluează”, a mai spus Raed Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private