joi, octombrie 6, 2022

Rapelul bivalent al Moderna, autorizat. Moderna, o companie de biotehnologie care a creat vaccinuri și tratamente de ultimă generației cu ARN mesager, a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare a Medicamentelor  a emis autorizarea condiționată pentru utilizarea rapelului vaccinului bivalent împotriva COVID-19 care țintește Omicron, ca doză de rapel pentru imunizarea activă pentru prevenția COVID-19 cauzat de SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Spikevax Bivalent Original/Omicron este un vaccin bivalent de ultimă generație care conține mRNA-1273 (Spikevax) și un vaccin-candidat care țintește varianta Omicron.

„Ne bucurăm că MHRA a autorizat Spikevax Bivalent Original/Omicron, vaccinul de ultimă generație împotriva COVID-19. Acest pas reprezintă prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, subliniind și mai mult dedicarea și rolul de lider al autorităților de sănătate publică din Marea Britanie, în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19,” a spus Stéphane Bancel, manager general al Moderna.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

Rolul vaccinului în protejarea oamenilor

Acesta a mai precizat că „mRNA-1273.214 a dovedit în mod constant un răspuns imun superior față de mRNA-1273 în studiile clinice. Acest vaccin bivalent are un rol important de jucat în protejarea oamenilor din Marea Britanie împotriva COVID-19, pe măsură ce se apropie lunile de iarnă”.

Decizia MHRA se bazează pe date dintr-un studiu clinic de fază 2/3, în care mRNA-1273.214 a atins toate obiectivele primare, inclusiv răspuns superior de neutralizare cu anticorpi împotriva variantei Omicron (BA.1) în comparație cu o doză de rapel de 50 µg de mRNA-1273 la participanți nevaccinați inițial.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

O doză de rapel din vaccinul mRNA-1273.214 a crescut titrul mediu geometric împotriva variantei Omicron de aproximativ 8 ori față de nivelurile de la începerea studiului.

În plus, mRNA-1273.214 a generat reacție puternică cu anticorpi neutralizanți împotriva subvariantelor Omicron BA.4 și BA.5 în comparație cu doza de rapel autorizată în prezent (mRNA-1273), indiferent de statusul de infectare anterioară sau vârstă.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Bilanț COVID

Amintim că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.485 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.015 mai puține față de ziua anterioară. 1.019 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

În unitățile sanitare, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.542 cu 159 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 269 persoane, cu 5 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 269 pacienți internați la ATI, 235 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 462 fiind internați în secții, cu 10 mai puțini față de ziua anterioară și 5 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private