Sari la conținut

Restricții speciale pentru localitățile cu o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori. Ce activități vor fi interzise?

În ultimele săptămâni, numărul infectărilor a crescut abrupt. Varianta Delta, se pare, este responsabilă pentru evoluția situației epidemiologice, la nivel național. Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au implementat o serie de restricții, în funcție de rata de infectare.

Pentru localitățile care ating incidența de 6 cazuri la mia de locuitori se vor impune restricții speciale. Acestea vizează deplasarea pe timp de noapte și, de asemenea, programul operatorilor economici.

Persoanele vaccinate, însă, nu vor fi supuse acestor măsuri. Românii care s-au imunizat vor putea să circule liber, chiar și pe timp de noapte, în localitățile care au ajuns la această rată de infectare.

Restricții pentru localitățile cu o incidență de 6 cazuri la mia de locuitori

Guvernul a avut astăzi cea de a doua şedinţă din această săptămână dedicată adoptării unor măsuri noi pentru localităţile unde se atinge pragul incidenţei de şase la mia de locuitori. În acele zone se instituie carantina vineri, sâmbătă şi duminică, iar operatorii economici vor lucra cu publicul doar între cinci dimineaţa şi şase seara, comunică RRA.

Guvernul a decis să interzică circulaţia persoanelor în afara gospodăriilor proprii în zilele de vineri, sâmbătă şi dumnică, între orele 20:00 şi 5:00 dimineaţa, în localităţile unde pragul incidenţei de infectare cu SARS-CoV-2 este de şase la mia de locuitori.

Până astăzi, acest prag era de patru la mia de locuitori.

Tot în acele localităţi operatorii econimici vor avea program de lucru cu publicul între 5:00 şi 18:00.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde, acolo unde acesta este cerut pentru adulţi şi pentru copiii de peste 12 ani.

Şi o altă măsură adoptată astăzi: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinţei şi în zonele unde pragul incidenţei este mai mare de şase la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.

Evoluția epidemiologică, îngrijorătoare

Este a doua zi cu peste 7.000 de noi cazuri de COVID-19. Au fost comunicate 7.095 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore 113 persoane au decedat. La terapie intensivă sunt acum internaţi 1.067 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere. În Bucureşti sunt cele mai multe cazuri, 961, capitala fiind urmată de judeţele Timiş, Cluj şi Ilfov.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel