luni, iunie 27, 2022

Datorită celor peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional -activi existenţi în grâul verde încolţit, acesta este considerat „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”.

Mai mult decât atât, cercetările au scos la iveală faptul că, bagajul micronutriţional a 3 litri de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio.

Te-ar mai interesa: Horoscopul săptămânii 27 iunie-3 iulie. Săptămână ...

Compoziția micronutrițională a sucului de grâu verde încolțit i-a uimit și pe cercetători, depășind unanim așteptările. Fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod sunt câteva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutrițională a acestui suc-minune.

La acestea se adaugă cantităţi impresionante de clorofilă, aminoacizi, antioxidanţi, enzime, fitohormoni și o serie de vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii, vitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C, E, K, D şi PP.

O doză de suc din iarbă de grâu este egală cu consumul de vegetale de 2 ½ kg, conţine minerale de 92 de feluri, care sunt esenţiale pentru organism. Este o proteină întreagă care conţine mai mult de 20 de lipide, deci conţine cele mult mai multe proteine decât orice alt aliment. În sucul din iarbă de grâu se găsesc mai mult de 30 de enzime si 70% clorofilă, practic acestă moleculă fiind egală cu hemoglobina, care transportă oxigenul.

Te-ar mai interesa: Durerea în această zonă a abdomenului, un posibil ...

Grâul verde încolțit are proprietăți terapeutice deosebite, însă numai din suc organismul poate să profite de acestea la maxim. În formă solidă, ca atare sau preparată în diverse alte moduri este practic inutilă din cauza incapacităţii tubului digestiv uman de a digera celuloza.

Unul dintre cele mai importante beneficii asupra sănătății este cel care vizează aportul însemnat al sucului din iarbă de grâu în prevenirea și în tratarea neoplaziilor. Clorofila formează legături chimice strânse cu unii cancerigeni, reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. În același timp, clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene, a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sănătoase.

Te-ar mai interesa: De ce a divorțat Laura Lavric: „Când a fost ...

Iată și alte efecte benefice ale consumului de suc din iarbă de grâu:

– ajută în cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate

– este un stimulent hematologic (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge)

– este de real folos în profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care suferă de TBC

Te-ar mai interesa: David Popovici s-a întors acasă: Nu sunt obișnuit ...

– intervine pozitiv în unele afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice , unde sucul de grâu verde încolţit consumat regulat acţionează impresionant

– întăreşte imunitatea și detoxifică la nivel celular

– are efect calmant asupra sistemului nervos

Te-ar mai interesa: Dietă în SOMN: Cum se poate slăbi în timp ce dormi...

– îmbunătăţeşte vederea

– curăţă organismul de metalele otrăvitoare care intră în organism, cum ar fi : plumb, cadmiu, mercur, aluminiu, cupru şi altele

– este de ajutor în cazul încărunțirii – masând în pielea capului opreşte încărunțirea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private