Sari la conținut

Șapte semne și simptome care indică o endometrioză, conform experților

endometrioza
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Boala extrem de dureroase

Semne de endometrioză. Endometrioza este o afecțiune care afectează 200 de milioane de femei. Cu toate acestea, este extrem de greșit înțeleasă de o mare parte a populației.

Experții în sănătate au împărtășit șapte semne de avertizare ale endometriozei, pe măsură ce cercetările pentru afecțiunea îngrijorătoare continuă să crească.

Endometrioza apare atunci când țesut similar mucoasei uterului crește în alte locuri, cum ar fi ovarele și trompele uterine. Poate afecta femeile de orice vârstă, inclusiv adolescențtele și poate provoca dureri severe.

Experții de la Healthcare Transformers au împărtășit șapte semnale de alarmă că ați putea avea endometrioză, inclusiv durere în timpul sexului și greață.

endometrioza
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Șapte semne de avertizare că aveți endometrioză

Potrivit experților, acestea sunt câteva dintre semnele că ați putea avea endometrioză:

  1. Crampe menstruale foarte dureroase
  2. Sângerări abundente sau pete între menstruație
  3. Dureri abdominale sau de spate în timpul și între menstruație
  4. Durere în timpul sexului
  5. Senzație de rău, constipație sau diaree
  6. Dificultate în a rămâne însărcinată
  7. Mișcări intestinale dureroase

Există o lipsă de conștientizare în legătură cu această afecțiune

Dacă suferiți de aceste simptome, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră pentru sfaturi.

„A existat o lipsă de conștientizare când vine vorba de endometrioză. Pentru că este vorba de sănătatea femeilor, este invizibil și a fost neglijat de ceva timp. Dar începem să vedem că endometrioza are multe asemănări cu alte afecțiuni și este ceva la care cercetătorii încep să exploateze mai mult în timp ce încearcă să înțeleagă și să trateze mai bine afecțiunile pe care s-au concentrat.

Sindromul intestinului iritabil este un exemplu în acest sens. La fel ca endometrioza, aceasta este o afecțiune cronică de durere. Există o mulțime de simptome încrucișate”, a explicat Andrew Horne, profesor de ginecologie și științe ale reproducerii la Universitatea din Edinburgh, potrivit Daily Record.

Linda Griffith, profesor de inginerie biologică și mecanică la M.I.T. și echipa ei, combină ingineria și biologia pentru a vedea cum celulele și moleculele interacționează în endometru și de ce aceste interacțiuni pot provoca inflamație pentru a găsi răspunsuri.

Prin descoperirea modului în care celulele iau decizii, Linda și echipa ei speră că va fi posibil să găsească medicamentele care pot întrerupe cauzele inflamației în endometrioză și pot modifica istoria naturală a bolii.

Aceste perspective ar putea fi traduse în lecții importante pentru mai multe alte afecțiuni imunologice, inclusiv boala Crohn și artrita.

„Știm, de asemenea, că endometrul crește foarte profund în fiecare lună și există un rol foarte coordonat al celulelor imune. Este posibil ca micro-vasele din endometru să crească atât de bine pentru că primesc estrogen. Sunt încă atât de multe lucruri pe care nu le înțelegem, dar care ne-ar putea oferi indicii importante pentru medicina regenerativă în sens mai larg”, a devăluit expertul.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel