Sari la conținut

Ce spun nutriționiștii despre slănina de porc. ”E la fel de sănătoasă ca….”

Slănina de porc… Crezi că nu există ceva mai nesănătos decât slănina de porc? Ei bine, dr. Mihaela Bilic ne dă o veste bună și compară slănina de porc cu unul dintre cele mai sănătoase alimente. 

”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon. Slănina de porc este mai bogată în acizi grași polinesaturati decât în acizi grași saturați, aproximativ 50% dintre lipidele din carnea de porc sunt acizi grași mononesaturați similari cu cei din uleiul de măsline. În plus grăsimea de porc conține acizi grași esențiali Omega 3 (acid linoleic și alfa-linoleic), elemente care conferă acestei cărni calități nutriționale speciale”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook.

Nutriționistul a postat și un tabel cu conținutul nutrițional pe care îl are slănina de porc:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel