joi, februarie 2, 2023

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a semnat un contract de circa 11 milioane lei cu finanţare europeană, pe care îl va implementa în toate cele 8 regiuni de dezvoltare, pentru prevenţia, diagnosticarea şi tratarea cancerului colorectal.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES de către SCJU Craiova, în cadrul proiectului „COLOREC: Dezvoltarea competenţelor personalului medical specializat şi al medicilor de familie în domeniul prevenţiei, diagnosticării şi tratamentului chirurgical al cancerului colorectal”, care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă în proporţie de peste 90% prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, aproximativ 800 de specialişti în furnizarea de servicii medicale din toată ţara (290 de medici rezidenţi şi specialişti, 240 de medici de familie şi 270 asistenţi medicali) vor obţine noi competenţe în domeniul prevenţiei, diagnosticului şi tratamentului cancerului colorectal.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Managerul de proiect, conf.univ.dr. Stelian Mogoanţă, susţine că, în acest moment, personalul implicat în tratarea acestei boli este pe de o parte insuficient antrenat, iar pe de alta, destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de încidenţa ridicată a acestor afecţiuni.

„Necesitatea implementării şi derulării acestui proiect are ca substrat incidenţa mare a neoplaziilor colorectale ce reprezintă a doua cauză de mortalitate prin cancer atât în Romania cât şi la nivel global. Evoluţia complexă, dezvoltarea tehnicilor şi tehnologiilor, precum şi tendinţa către individualizare şi particularizare a terapiilor în neoplaziile colorectale fac din acest domeniu un puzzle cu extrem de multe piese foarte bine definite, pe care numai un personal bine antrenat îl poate rezolva corespunzător. Constatăm că, la momentul actual, personalul implicat în acest gen de tratament este pe de o parte insuficient antrenat, pe de altă parte destul de redus numeric faţă de necesităţile impuse de încidenţa ridicată a acestor afecţiuni. De aceea, prin acest proiect ne-am propus în primul rând dezvoltarea resurselor umane implicate în tratarea acestei afecţiuni oncologice, considerând că prin implementarea sa vom contribui semnificativ la reducerea morbidităţii specifice şi a mortalităţii prin cancer colorectal”, a afirmat conf. univ. dr. Stelian Mogoanţă.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Prin intermediul acestui proiect se vor organiza atât cursuri teoretice, cât şi de instruire practică la nivel naţional, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, partenerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova fiind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Craiova.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private