sâmbătă, iulie 31, 2021

Studiu. Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete în picioare. Rezultate surprinzătoare.

Dovezile științifice despre efectele fiziologice ale șosetelor purtate în timpul nopții asupra calității somnului sunt

rareori raportate. Potrivit unui studiu, purtarea şosetelor îmbunătăţeşte nopţile şi oamenii câştigă minute preţioase de somn. Oamenii de știință coreeni au evaluat efectul încălzirii picioarelor folosind șosete de pat asupra calității somnului și a răspunsurilor termoreglatorii în timpul somnului într-un mediu răcoros.

Potrivit studiului, purtarea şosetelor îmbunătăţeşte nopţile şi oamenii câştigă minute preţioase de somn.

Cercetătorii sud-coreeni, Yelin Ko şi Joo-Young Lee, au ajuns la această concluzie, raportează pubmed.ncbi.nlm.nih.gov. Investigatiile lor, publicate în Biblioteca Natională de Medicină

a SUA, s-au efectuat pe un eşantion format din şase tineri fără tulburări de somn şi cu un regim de viaţă sănătos. Timp de mai multe nopti, aceştia au purtat sau nu şosete şi au fost efectuate mai multe măsurători.

Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete în picioare. Rezultatele testului

Cei care au purtat şosete adormeau cu 7 minute mai devreme decât ceilalţi şi somnul lor era prelungit cu 32 de minute în comparatie cu al celorlalţi. În plus, ei se trezeau de şapte ori mai putin. Cum se explică o astfel de diferentă?

Yelin Ko şi Joo-Young Lee spun că nu este surprinzător faptul că sosetele

oferă un confort, dar mai ales căldură. Temperatura picioarelor atunci când au fost acoperite a crescut cu 1,3 grade şi s-a distribuit în întregul corp potrivit principiului termoreglării.

Cercetătorii recomandă purtarea unor şosete special concepute pentru nopti. Acestea trebuie să fie din material moale si elastic pentru a nu bloca circulatia sângelui.

Ultimele stiri

Parteneri