Categories: Stil de viaţă

Studiu. Ce se întâmplă dacă mâncăm mereu fructe de pădure

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cancerul este principalul factor de deces la nivel mondial. Între tipurile de cancer responsabile de cel mai mare număr de decese se află cancerul pulmonar, hepatic, colorectal, gastric şi mamar.

Studiu. Ce se întâmplă dacă mâncăm mereu fructe de pădure

Când vine vorba de cancer, includerea alimentelor și suplimentelor potrivite în dietă pot combate și ucide cancerul. În ajutor vin și fructele precum zmeura, căpşuni, mure, afine, fragi sau struguri a relevat că acestea au proprietăţi anticancerigene, scrie Agerpres.

În articolul său „Proprietăţi fitochimice şi farmaceutice ale fructelor roşii”, publicat în Handbook of food bioengineering, autoarea notează că aceste fructe au un conţinut înalt fitochimic, în special de flavonoide şi antocianine.

„Aceşti compuşi au o activitate antioxidantă: combat stresul oxidativ (un proces de deteriorare celulară), declanşat de diferite boli cronice”, potrivit specialistei. García Mier precizează că aceste fructe reduc deteriorarea provocată ADN, potenţează repararea ADN şi reduc stresul oxidant, inflamaţia şi angiogeneza”.

„Aceşti compuşi bioactivi sunt benefici corpului uman, având efecte anticancerigene”, notează experta.

Potrivit ei, resveratrolul (un fitochimic care se găseşte în struguri, căpşuni şi alune) inhibă creşterea celulelor cancerului de sân şi blochează dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea murele şi căpşunele sunt importante surse de antocianine cu proprietăţi antioxidante, precum şi de acid galic şi acid elagic, care au proprietăţi chimio-preventive.

Fructe de pădure – beneficii și proprietăți

Culoarea fructelor de pădure este un indiciu asupra beneficiilor pe care consumul lor îl aduce organismului. Astfel, fructele de pădure roșii ne protejează inima și vasele de sânge și ne ajută să ne menținem o memorie bună.

Culoarea albastru-violet a fructelor ar trebui să fie principalul motiv de a le alege pentru cei ce sunt interesați de efectele anti-îmbătrânire și un stil de viață sănătos, deoarece antocianinele și compușii fenolici conținuți sunt adevărate arme împotriva radicalilor liberi.

De asemenea, la fel ca fructele roșii, cele albastru-violet ajută memoria. Fructele de pădure sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma, deoarece sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți. Multe fructe de pădure au beneficii dovedite pentru sănătatea inimii. Acestea includ scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, reducând în același timp stresul oxidativ.

Recent Posts

Rețeta-minune de mic dejun cu care o femeie a slăbit 45 de kilograme

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea…

3 ore ago

Românii care au pensia de 5.800 de euro pe lună. Cum au ajuns la această valoare astronomică?

O carieră în Parlamentul European este adesea percepută ca o oportunitate de a activa într-un…

3 ore ago

ANM anunţă SCHIMBAREA radicală a vremii! PROGNOZA detaliată

Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică cod galben, anunţând averse, descărcări electrice şi izolat grindină în…

4 ore ago

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, clasificat la nivel de competenţă foarte înalt

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost clasificat în categoria IM – nivel de…

4 ore ago

România vrea să atragă alte 500 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat că planurile de extindere a…

4 ore ago

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare a grăsimii abdominale

Multe femei ezită să poarte un costum de baie, deoarece corpul lor este corupt de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar