sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Ana Maria Nitu

Depresia este cauzată de factori personali și de mediu, însă, un studiu publicat în  Journal of Epidemiology&Community Health arată că aceasta poate fi prevenită prin consumul de omega-3 in peștele gras (sardine, somon, hering, ton, păstrăv), conform Agerpres.

Omega-3 are un efect protector ce poate fi atribuit acțiunii ei asupra serotoninei și dopaminei, neurotransmițătorii implicați în depresie.

Nu numai omega-3 ne ajută în lupta contra depresiei, dar carnea de pește are și alte beneficii – minerale, vitamine și proteinele din carne, care ne mențin frumoși și sănătoși.

Cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao au trecut în revistă un mare număr de studii realizate pe această temă în ultimii cinci ani și au reținut circa 30, considerate cele mai serioase, desfășurate pe 150.000 de adulți. Prelucrarea rezultatelor a arătat că, la profiluri echivalente, consumul regulat de pește — îndeosebi de pește gras — duce la scăderea cu 17% a riscului de depresie, efectul fiind același atât la femei, cât și la bărbați.

Nutriționiștii recomandă în acest scop două porții de pește pe săptămână — din care el puțin una să fie de pește gras, citează Agerpres.

A.

Sursa – Agerpres