Sari la conținut

Ține glicemia în frâu, previne și tratează anemia. Reglează colesterolul și asigură un flux sănătos al sângelui. Este un aliment uimitor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile pentru sănătate ale meiului

Din cuprinsul articolului

Alimentul uimitor care ține glicemia sub control și te-ajută să previi și să tratezi anemia. Reglează colesterolul și asigură un flux sănătos al sângelui.

Dacă nu ai intros meiul în alimentație până acum, e bine să o faci cât mai curând. În cazul în care sistemul tău digestiv nu este sănatos, există riscul ca organismul tău să nu primească necesarul de nutrienți pentru a funcționa așa cum ar trebui.

Însă fibrele pe care le găsești în mei te pot ajuta să vindeci mai ușor anumite afecțiuni ale tractului intenstinal, precum diareea. Mai mult decât atât, dacă alegi să folosești mei în alimentația ta zilnică, te va ajuta să previi problemele de sănătate ale colonului și să ai un tranzit intestinal bun.

Fie că îți place să recunoști sau nu, organismul tău nu se bucură prea tare atunci când apar toxinele. Este ideal ca ele sa fie eliminate, pentru o buna funcționare a acestuia și pentru menținerea sănătății. Meiul are un conținut bogat de quercitină, iar aceasta te ajută să elimini în mod eficient toxinele nedorite din organism.

Meiul poate preveni apariția diabetului

Alimentația nesănătoasă, inadecvată, este unul dintre motivele pentru care se instalează diabetul. Însă se pare că persoanele care aleg sa consume mei sunt mai puțin expuse în fața acestui risc. De ce? Meiul are un conținut mare de magneziu, iar acesta stimulează producția naturală de insulină a organismului și previne apariția diabetului.

Un alt avantaj? Meiul, prin ingredientele sale, menține scăzut nivelul de zahăr din organism.

Acidul folic și fierul sunt două dintre cele mai importante componente ce ajută la formarea celulelor roșii din sânge și la menținerea hemoglobinei la un nivel scăzut. Tocmai de aceea, meiul este un aliment ce te ajută să faci față anemiei sau chiar să o eviți.

Inima se bucură de beneficiile meiului în alimentație

Un corp sănătos se menține cu o inimă sănătoasă. Meiul are un conținut mare de fibre, ce te ajută să menții nivelul de colesterol din organism și să te bucuri de un flux al sângelui normal și sănătos. Aportul mare de magneziu pe care meiul i-l aduce organismului tău te va ajuta sa menții presiunea din sânge, în timp ce potasiul va acționa ca un vasodilatator.

Citește continuarea…

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: