vineri, iunie 9, 2023

Nu toată lumea împărtășește același tip de ciclu de somn, potrivit Dr. Rajan, ceea ce înseamnă că un partener poate fi lipsit de somn în mod cronic, în timp ce celălalt este bine odihnit, sau invers.

Cuplurile care dorm împreună în același pat pot avea un efect negativ asupra sănătății partenerului, a avertizat un medic.

Dacă partenerul dvs. se mișcă în somn – sau dacă sforăie – cel mai probabil acest lucru vă va împiedica să intrați în somnul REM (mișcări rapide ale ochilor) – cea mai profundă și mai vitală parte a ciclului de somn al unei persoane.

Potrivit doctorului Karan Rajan, acest lucru ar putea avea un impact detrminetal asupra calității și duratei somnului dumneavoastră și poate avea un impact fizic și psihologic grav asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră.

Nu toată lumea are același tip de ciclu de somn, potrivit Dr. Rajan, ceea ce înseamnă că un partener poate fi privat de somn în mod cronic, în timp ce celălalt este bine odihnit, sau invers.

Se pare că dormitul în paturi separate este, de asemenea, o idee bună, din cauza factorilor declanșatori care îi ajută pe oameni să adoarmă, inclusiv temperatura corpului.


Cuplurile ar trebui să aibă paturi separate dacă vor să aibă un somn bun

Dormitul alături de o altă persoană crește căldura corporală, ceea ce poate duce la o odihnă insuficientă în timpul nopții.

Într-un videoclip TikTok împărtășit cu cei 4,8 milioane de urmăritori ai săi, Dr. Karan, care lucrează ca chirurg și conferențiar la Universitatea din Sunderland, a declarat: „Unul dintre factorii declanșatori de care aveți nevoie pentru a putea adormi, este scăderea temperaturii corpului central.

„Împărtășirea patului crește căldura corpului, așa că îți va lua mai mult timp pentru a adormi”.

De atunci, videoclipul viral a fost vizualizat de peste 242 500 de ori, adunând peste 25 000 de like-uri.

Urmăritorii au rămas, bineînțeles, oarecum împărțiți cu privire la concluziile de înțelepciune ale doctorului Karan. În timp ce unii recomandă folosirea paturilor separate, alții nu-și pot imagina cum ar fi să adoarmă fără ca jumătatea lor să le fie alături.

O persoană căsătorită a aprobat, scriind: „Eu și soțul meu avem programe și stiluri de somn total diferite, dormim separat de opt ani, ne place!”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private