marți, august 16, 2022

Lockdown în România? Românii află astăzi dacă intră, sau nu, în lockdown. Klaus Iohannis a convocat o ședință cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei, în urma căreia va anunța care sunt soluțiile pentru limitarea dezastrului sanitar.

Discuțiile vin în contextul în care președintele a recunoscut că valul patru al pandemiei a fost pregătit deficitar. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 18.863 de noi infectări.

Te-ar mai interesa: Ce boli pot semnala problemele de vedere. De la at...

Instituirea unor măsuri restrictive

561 de persoane şi-au pierdut viata, la care se mai adaugă 13 decese de zilele trecute, raportate abia acum.

”574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Toate acestea, 18,863 de cazuri noi de îmbolnăvire COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de Terapie Intensivă și sunt doar raportările zilei de astăzi.

În realitate, sunt milioane de români afectați. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Și cifrele confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al 12-lea, pentru a o proteja”, a transmis Klaus Iohannis îm discursul de ieri.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private