Sari la conținut

Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgosti. Iată cât de ușor se prepară

alimente contrafacute
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cum ne afectează sănătatea alimentele contrafăcute

Din cuprinsul articolului

Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgosti. Iată cât de ușor se prepară acest răsfăț minunat care te va ajuta să-ți începi perfect ziua.

Dacă îți place cafeaua și adori să începi ziua cu o ceașcă de cafea, această rețetă este fix ce îți trebuie pentru a te bucura și mai mult de gustul și aroma cafelei.

Chiar dacă exista o multime de retete in care cafeaua este un ingredient care face diferenta, acest deliciu este foarte special și poate fi preparat ușor.

Dacă vrei să guste și cei mici din acest minunat desert, este mai bine să folosești cafea decofeinizată. Este la fel de bun, vei vedea.

Altminteri, poți folosi cafea normală, în funcție de preferințele tale: mai puțin prăjită, cu gust intens, fructată etc.

Pentru aceasta reteta iti recomandam poti folosi cafea decofeinizata daca urmeaza sa imparti untul si cu cei mici, altfel poti folosi cafea obisnuita.

Iată de ce ai nevoie

Ingrediente:

  • 2 cesti frisca batuta
  • ¾ ceasca cafea macinata
  • indulcitor natural: echivalentul a 2 linguri de zahar
  • ½ lingurita sare
  • o bucata de tifon

Mod de preparare:

  1. Amesteca frisca si cafeaua intr-un recipient care se poate inchide etans. Dupa ce ce ingredientele sunt amestecate bine de tot, pune un capac peste recipient si lasa la frigider peste noapte.
  2. A doua zi strecoara amestecul: ai grija sa strecori cat mai mult “unt” si cat mai putina cafea.
  3. Toarna amestecul rezultat in urma strecurarii intr-un blender sau mixer, adauga indulcitorul natural si sarea si amesteca pana capata consistenta de unt si lichidul se separa.
  4. Toarna amestecul peste bucata de tifon si strecoara lichidul.
  5. Pune untul intr-un castron si pastreaza la frigider.

Poti folosi untul de cafea pe felii de paine obisnuita sau prajita, felii de croissant, cu biscuiti sau oricum iti place sa mananci de obicei untul obisnuit.

Il poti folosi si pentru a prepara alte deserturi la care se foloseste unt obisnuit si vrei sa transformi o reteta banala intr-una speciala, notează artaceaiului.ro.

Potrivit studiilor, consumul de cafea ne ține departe de anumite afecțiuni, dincolo de gustul minunat și de doza de energie oferită cu fiecare ceașcă.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel