sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar, în Anglia. Termenul limită până la care angajații din sănătate ar trebui să se vaccineze va fi stabilit pentru primăvara anului viitor.

Potrivit BBC, anunțul în acest sens urmează să se facă mai târziu.

Termenul limită va fi stabilit pentru primăvara anului viitor, în așa fel încât personalul sanitar nevaccinat să aibă timp să își facă ambele doze, au declarat pentru BBC surse de la Whitehall.

Te-ar mai interesa: Suferă de o boala cruntă, care l-ar putea omorî în...

Consultare privind vaccinarea obligatorie a personalului sanitar

Între 80.000 și 100.000 de angajați din sănătate din Anglia nu au fost vaccinați, a declarat Chris Hopson, șeful NHS Providers.

Totodată, joi scade termenul limită pentru vaccinarea angajaților din centrele de îngrijire din Anglia.

Decizia guvernului vine în urma unei consultări care a început în septembrie și care a analizat dacă atât vaccinul anti-COVID și cel antigripal ar trebui să fie obligatorii pentru angajații din prima linie și din sistemul de îngrijire.

Luna trecută, ministrul Sănătății, Sajid Javid, declara pentru BBC că înclină spre vaccinarea obligatorie a personalului sanitar.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului oncolog asupra acestui ali...

El spunea că nu dorește ca sistemul să piardă personal, dar experiența din sectorul asistenței sociale a arătat că numărul celor care au acceptat vaccinul „a crescut foarte mult” după ce acesta a devenit obligatoriu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private