marți, iulie 5, 2022

Vitamina U are multiple beneficii pentru organismul tău. Vitamina U este un termen introdus la începutul anilor 50 pentru identificarea unui compus regăsit în sucul de varză. Contrar denumirii, aceasta nu este o vitamină propriu-zisă, ci un derivat al aminoacidului metionină. 

Vitamina U este are multiple beneficii asupra organsimului: protejează organele, reduce colesterolul și stimulează procesul de vindecare al rănilor și al ulcerului de stomac. Acesta se resește atât sub forma de suplimente alimentare, cât și în mod natural, în diferite alimente proaspete. Cruciferele, precum varză, broccoli, varză de Bruxelles și salată kale au cel mai ridicat conținut al acestei vitamine.

Te-ar mai interesa: Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în d...

Ce beneficii are vitamina U asupra organismului?

Poate vindeca ulcerul de stomac

Studiile inițiale din 1950 au sugerat că un consum zilnic de aproximativ un litru de suc de varză a ajutat ulcerele intestinale să se vindece de 4-5 ori mai repede decât terapia anti-ulcer standard disponibilă la acle moment. Totuși, trebuie menționat faptul că specialiștii nu au putut identifica dacă acest lucru a fost cauzat de această vitamină, conținută de sucul de varză, sau efectul a fost potențat și de alți nutrienți.

Protejează plămânii, ficatul și rinichii

Într-un studiu efectuat pe animale, vitamina a contribuit la inversarea unora dintre leziunile hepatice cauzate de medicamentul comun anti-convulsiv – acidul valproic.

Te-ar mai interesa: Suntem în plin val 6! Octavian Jurma, atac la mini...

Într-un alt studiu, șobolanii cărora li s-a administrat vitamina au prezentat leziuni renale mai puțin severe după ce au primit acid valproic decât cei cărora nu li s-a administrat vitamina U. Această substanță pare să reducă markerii inflamație, potrivit DC Medical.

Stimulează procesul de vindecare al leziunilor cutanate

Potrivit specialiștilor, vitamina U pare să ofere o oarecare protecție împotriva razelor solare dăunătoare. De asemenea, aceasta stimulează vindecarea rănilor cutanate și închide mai repede plăgile deschise.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știți despre utilizarea TikTok ca re...

Reduce nivelul colesterolului

Studiile sunt limitate, însă unele au descoperit un potențial în reducerea nivelului de colesterol dăunător și al triglideridelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private