PRIAPISMUL poate să apară de la mușcături de păianjen, medicamente și droguri. Ce tratamente propun medicii

Bărbații cu priapism au nevoie de tratament
PRIAPISMUL poate să apară de la mușcături de păianjen, medicamente și droguri. Ce tratamente propun medicii

Priapismul este o erecție persistentă, de regulă dureroasă, care apare fără stimuli sexuali. Sângele rămâne captiv în penis, nemaiputând fi drenat în organism. Dacă nu este tratat, priapismul se poate transforma într-o disfuncţie erectilă permanentă. Boala poate afecta TOATE grupele de vârstă, INCLUSIV nou-născuții.

Există două categorii de priapism: cu debit mic sau mare.

Debit mic (low-flux): Acest tip de priapism este produs de faptul că sângele este captivul camerelor erectile fără un motiv aparent. De multe ori, suferă de acest tip oameni care sunt sănătoşi, dar afectează, de asemenea, bărbaţii cu leucemie (cancer al sângelui) sau malarie.

Debit mare (high-flow): Acest tip de priapism este mai rar decât cel cu debit mic şi, de regulă, este mai puțin dureros. Cauza este ruptura unei artere în urma unei leziuni a penisului sau a perineul (zona dintre scrot şi anus), care blochează circulaţia normală a sângelui în penis.

Care sunt cauzele priapismului

Anemia cu celule în seceră: Unele cazuri de priapism sunt rezultatul anemiei cu celule în seceră. Se estimează că 42% din adulţii cu siclemie fac, în cele în cele din urmă,  priapism.

Medicamente: O cauză frecventă a priapismului este utilizarea şi /sau abuzul de medicamente. Medicamentele care pot determina priapismul sunt Desyrel, folosit pentru a trata depresia, sau Thorazine, utilizat pentru a trata anumite boli psihice. Pentru persoanele cu disfuncţie erectilă, medicamentele orale sau injectate pentru a trata această stare pot provoca, de asemenea, priapismul.

Droguri: Priapismul mai poate fi cauzat şi de traumatismele coloanei vertebrale sau ale zonei genitale, muşcătura paianjenilor din genul Latrodectus, denumiţi şi Văduva neagră, intoxicaţiile cu monoxid de carbon, consumului de droguri, cum ar fi marijuana si cocaina. În cazuri rare, priapismul ar putea avea o legătură cu tipurile de cancer care afectează penisul împiedicând evacuarea sângelui.

Cum este diagnosticat priapismul

La primul semn de priapism consultaţi medicul. Spuneți-i cât a durat erecţia, cât durează, de obicei, erecţiile dumneavoastră, ce medicamente sau droguri, legale sau ilegale, ați folosit. Fiţi sincer cu medicul.

De asemenea, spuneţi-i medicului şi dacă priapismul a fost cauzat de o traumă a organismului în acea zonă anatomică. Medicul trebuie să treacă în revistă istoricul dumneavoastră medical și să efectueze un examen fizic amănunţit pentru a determina cauza priapismului. Examinarea include verificarea rectului și abdomenului  pentru a găsi posibile tumefieri neobişnuite sau anomalii anatomice care pot indica prezenţa cancerului.

Cum se tratează priapismul

Scopul tratării priapismului este de a face ca erecţia să dispară şi să păstreze funcţia erectilă pe viitor. Printre metodele de tratament sunt:

a) Împachetarea cu gheaţă a penisului şi perineului.

b) Ligatura chirurgicală. În cazul în care s-a rupt o arteră, medicul va face o ligatură a arterei care  provoacă priapismul, pentru a restabili fluxul sanguin normal.

c) Injectarea sângelui. Este un procedeu folosit în cazurile de  priapism cu debit scăzut. Tratamentul presupune injectarea unor medicamente în penis. Acest lucru face ca venele să reducă  fluxul sanguin în penis.

d) Şuntul chirurgical este şi el utilizat în cazul priapismului cu debit mic. Şunt este un by-pass introdus chirurgical în penis pentru a devia fluxul de sânge şi a permite circulației să revină la normal.

e) Metoda aspiraţiei. După anestezierea penisului, medicii inserează un ac producând scurgerea surplusului de sânge din penis pentru a reduce presiunea și dilatarea.

Dacă bănuiţi că suferiţi de priapism, nu trebuie să încercați să-l trataţi singur. Cereţi cât mai repede ajutorul medicului.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. pai mitica dragomir are priapism.

  2. AM PRIAPISM… AM FOST LA DOCTORITA SI AM INTREBAT CE POATE SA-MI DEA PENTRU ASTA. MI-A RASPUNS – CASA,MASA SI 1000 EURO PE LUNA

  3. Poate a luat prea mult Vigrax sau Viagra si a ramas cu ea un erectie:)

  4. Poate le-a combinat si cu ceva Pornpropills, ca atunci cu siguranta poate sa concureze cu priaprismul:)

  5. Eu chiar am luat Vigrax si produsul a functionat. Poate din cauza ca e din plante.Nu stiu, dar ma bucur ca mi-am vindecat disfunctia erectila!

  6. Eu am 57 ani, adeseori am erectii in medie de 4 ore continuu, desigur dupa o excitare cu partenera. In ultimul timp, durata erectile s-a prelungit la mai mult. Ieri, m-am speriat de-a dreptul, am avut erectie de la ora 23, am facut sex pana la 3 dimineata, am adormit cu EA in erectie, si la ora 6.30 dimineata m-am trezit tot in erectie.
    Dereglarea asta o am de la varsta de 40 de ani, si parca se tot accentueaza, ceea ce ma ingrijoreaza. Mentionez ca nu iau nici un fel de tratament, sau afrodisiace.
    Am facut o multime de analize, si toate sunt ok. As vrea un schimb de pareri cu cei in situatii asemanatoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *