miercuri, august 10, 2022

Adela Popescu, dezvăluiri despre a treia naștere, „o agonie de patru ore”: „Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia sa iasă/Imploram pentru încă puțină anestezie”

Pe 11 iulie, Adela Popescu și Radu Vâlcan și-au mărit familia prin venirea pe lume a celui de-al treilea lor fiu. Băiețelul Adelei Popescu, numit Avionel de fratele său mai mare, a luat nota 10 și a avut 3,620 kg la naștere. Micuțul „s-a născut după o agonie de aproape patru ore”, după cum a povestit actrița încă după naștere. 

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Restricțiile impuse de pandemie nu i-au permis lui Radu Vâlcan să fie alături de Adela nici pe perioada travaliului, nici imediat după naștere. Totuși, Radu Vâlcan a avut acces la fiul său pentru 20 de minute, interval în care a putut fi împreună cu el.


Adela Popescu, dezvăluiri despre a treia naștere, „o agonie de patru ore”: „Imploram pentru încă puțină anestezie”

Îndrăgita actriță a povestit pe contul său de Instagram în detaliu toate etapele trăite la maternitate.

Am ajuns la 6:00 la spital. Col sters. Imi doream tare de tot epidurala asa ca, fiind a treia nastere, si banuind ca lucrurile se vor precipita, toata lumea se grabea. Am ajuns in salon, m-am pregatit, apoi mers in sala de nasteri pentru epidurala.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Deja eram si mai dilatata, contractii dureroase si dese, asa ca s-a hotarat sa nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorita mea, Anca Sultan, nedorind sa mai am pic pe expulzie. E important sa simti contractia in plin, astfel incat sa poti impinge in climaxul ei.

Dupa injectare s-a asezat putin linistea. Foarte putin. Ma dilatasem deja serios, ajunsesem la 8, efectul anesteziei trecea, eu eram in agonie. Foarte repede am ajuns la dilatatie maxima, contractii de intensitate de 100 %. Deci, dupa experientele trecute, urma expulzia.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Ma tanguiam si imploram pentru inca putina anestezie. Sigur ca nu mai era posibil. Dar nu intelegeam de ce dureaza atat. Am simtit ca ma prabusesc cand am aflat ca bebelusul era inca sus, nu voia deloc sa coboare, in conditiile in care eu simteam ca nu mai pot.


„Am inteles atunci de ce cobora atat de greu, avea cordonul ombilical foarte scurt”

„Durerile erau inimaginabile si bebelusul nu voia sa iasa. Nu mai aveam nicio varianta, era one way. Tot ce puteam face era sa imping cu toata fiinta mea, tripland durerea ce mi-e peste putinta sa o descriu.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei două beri. Medic: Între ze...

Anca si moasa mea, Geta Florea, au hotarat sa ma dea jos de pe masa si sa schimb pozitia, continuand sa impingand. Bebelusul incepea sa coboare. Eu ma rugam si urlam la toti Dumnezeii, sperand sa imi curme mai repede suferinta aducandu-mi copilul cu bine pe lume.

Din momentul acela, in cateva minute l-am auzit… Nu mai stiu ce am zis, ce am simtit, ce am exclamat. Imi amintesc doar ca il mangaiam si spuneam „iubirea mea, iubirea mea, multumesc, Doamne”.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Am inteles atunci de ce cobora atat de greu, avea cordonul ombilical fffoarte scurt. Si era si mare. 3620 kg. Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adica de nici 4 ore.

Dupa ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat, imi amintesc ca am ramas un moment singura in sala de nasteri si, brusc, am inceput sa plang. In hohote. Si nu m-am putut opri nici cand am ajuns in salon. Nu ma puteam opri…”, a scris vedeta pe contul său de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private