Sari la conținut

Alimentele interzise când eşti la plajă. Medic: Trebuie să renunțăm la…

Din cuprinsul articolului

Pentru a vă asigura o experiență plăcută la plajă și pentru a evita eventualele accidente, mai jos veți găsi șapte alimente pe care nu ar trebui să le luați niciodată cu dumneavoastră la plajă.

Ciocolată

Oricât de tentantă ar fi, ciocolata și gustările pe bază de ciocolată, cum ar fi negresele sau fudulii, sunt un mare „no-no” la plajă. Căldura poate transforma rapid această ciocolată delicioasă într-un dezastru. Nu numai că veți rămâne cu degetele lipicioase, dar ciocolata topită vă poate păta și hainele și obiectele și vă poate îmbolnăvi.

Produsele lactate, interzise la plajă

Produsele lactate

Produsele lactate, cum ar fi milkshake-urile, iaurtul și brânza, ar trebui să rămână acasă atunci când mergeți la plajă. Aceste produse sunt foarte perisabile și predispuse la deteriorare la temperaturi ridicate. Consumul de produse lactate stricate poate duce la intoxicații alimentare și vă poate strica ziua la plajă. Optați în schimb pentru gustări nesolide, cum ar fi batoanele de cereale, nucile sau fructele uscate.

Salate cu maioneză

Deși salata de varză poate fi baza unui sandvici, acestea sunt alegeri riscante pentru o ieșire la plajă. Maioneza se poate strica rapid la soare, ducând la intoxicații alimentare. Dacă doriți o salată răcoritoare, luați în considerare opțiunile cu sos de oțet  sau salata de fructe, care sunt opțiuni mai sigure pentru mediul de plajă.

Biscuiții, prăjituri sau chipsuri

Evitați gustările care au tendința de a se fărâmița, cum ar fi biscuiții, prăjiturile sau chipsurile. Nisipul și vântul de pe plajă îți vor transforma, fără îndoială, prosopul într-o mizerie, iar tu va trebui să îndepărtezi constant nisipul de pe mâncare. Alegeți fructe întregi, cum ar fi merele sau bananele, care sunt ușor de mâncat.

Mezeluri

Știm că este o opțiune comodă și ușoară pentru plajă, dar orice sandvișuri care conțin mezeluri trebuie păstrate în frigider până în momentul consumului.

Medicul specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, dr. Ciprian Constantin spune că trebuie să renunțăm la cafea  și alcool.

„Este un diuretic uşor, însă asocierea unui consum excesiv cu aport hidric deficitar şi cu căldura excesivă de pe plajă poate duce la deshidratare cu senzaţie de vertij ortostatic (ameţeală la ridicarea în picioare), transpiraţii reci, etc.. Acestea sunt şi efect al luptei organismului de a contracara efectele deshidratării pe tensiunea arterială.

Contrar a ceea ce se crede (mai bei o bere, un vin rece, etc.), consumul unor băuturi alcoolice la plajă duce la accentuarea deshidratării produsă prin procesele metabolice pe care le iniţiază, dar şi prin vasodilatatie. Vazodilataţia produsă de alcool duce la o accentuare a transpiraţiei şi a pierderilor de lichide, minerale”, conchide medicul, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel