Sari la conținut

Atenție! Dacă obișnuiești să bei apă rece de la frigider poate fi periculos. Avertismentul specialiștilor

Consumul de apă rece rece este rău pentru inimă. Un atac de cord este una dintre cele mai frecvente și mortale urgențe prin care milioane de oameni sunt supuși zilnic în întreaga lume.

În această afecțiune, mușchiul inimii începe să moară din cauza lipsei de flux sanguin. Cauzat în principal din cauza blocării arterelor care furnizează sânge către inimă, un infarct poate provoca leziuni permanente ale inimii și moartea.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unui atac de cord, conform medicilor, este placa, un material gras format din particule nesănătoase de grăsime și colesterol, care tind să se acumuleze în artere în timp. Chiar dacă arterele sunt blocate de formarea plăcii, fluxul sanguin normal este împiedicat.

Consumul de apă rece provoacă vasospasme

Medicii spun că unul dintre motivele principale poate fi consumul de apă rece, rece din frigider. Potrivit studiilor, apa rece provoacă vasospasm brusc în artere. Un vasospasm apare atunci când un vas de sânge din creier se îngustează, blocând fluxul sanguin. Poate apărea în cele două săptămâni de la o hemoragie subarahnoidiană sau un anevrism cerebral.

Medicii spun că aveți un risc mai mare de vasospasm cerebral dacă ați avut recent o hemoragie subarahnoidiană sau un anevrism cerebral rupt.

Potrivit estimărilor, cel puțin 50-90% dintre persoanele cu o ruptură de anevrism în creier suferă de un vasospasm. Potrivit studiilor, ingestia de lichide reci ar trebui să fie considerată un potențial declanșator pentru aritmii cardiace fatale la pacienții cu boli cardiace subiacente. 

Efecte secundare ale consumului de apă foarte rece

Apa rece ajută la răcirea temperaturii corpului, ceea ce se poate dovedi a fi de mare ajutor dacă cineva suferă de febră. Cu toate acestea, declanșează aritmii cardiace care pun viața în pericol la pacienții care au deja o problemă cardiacă.

Experții sugerează că atunci când este necesar în apă rece, corpul nostru poate avea un răspuns drastic care poate duce adesea la probleme grave, cum ar fi atacurile de cord, în câteva secunde.

Potrivit medicilor, ar trebui să te hidratezi întotdeauna la temperatura camerei. Mulți experți ayurvedici spun că a avea apă călduță după mese ajută și la stimularea digestiei.

În afară de aceasta, alte beneficii ale consumului de apă la temperatura camerei sunt:

  • Sănătate optimă a sistemului de organe
  • Eliminarea bacteriilor din organism
  • Căptușeala articulațiilor 
  • Transport de oxigen și nutrienți
  • Reglarea temperaturii corpului
  • Menținerea bătăilor inimii constante
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: