Sari la conținut

Atenție la acest aliment popular! Medic: E prima sursă de cancer

spital
sursa foto unsplash
analize

Din cuprinsul articolului

Este posibil să fiți familiarizați cu alimentele de bază din bucătăria de acasă, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de floarea soarelui. Cu toate acestea, uleiul de palmier este o altă opțiune care se găsește în magazinele alimentare. Uleiul de palmier este un ulei care provine din fructul de palmier și este utilizat în întreaga lume.

Este un ingredient în numeroase alimente procesate, iar oamenii pot folosi uleiul de palmier în multe feluri de mâncare preparate datorită punctului său ridicat de fum.

Deși oferă beneficii, cum ar fi faptul că este o sursă de antioxidanți, vă puteți întreba, ce este nesănătos la uleiul de palmier? Uleiul de palmier poate fi considerat nesănătos din cauza conținutului său ridicat de grăsimi saturate.

„Este prima sursă de cancer. Mai rău ca zahărul”. Medicul Wasim Nazer atrage atenția asupra alimentului la care trebuie să renunțăm, scrie DcMedical.

Nutriționistul a explicat de ce trebuie să fim atenți și să renunțăm cât mai repede la acest aliment.

„Margarina și uleiul de palmier sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere.

Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier pe care îl găsești același pe toate produsele. 70% dintre produse conțin ulei de palmier.

Medic: E prima sursă de cancer

Dacă le citești vezi că au un conținut de ulei de palmier, pe care-l consumăm noi zilnic și este primul lucru, cred că e prima sursă de cancer.

Dacă mâncăm brânză, branza conține ulei de palmier.

Brânză feta, să zicem 50% dacă ar conține lapte, dar mai mult conține ulei de palmier.

Tot ce vezi că e fluid, 100% are ulei de palmier.

Fast-food-ul are ulei de palme, ulei mai ieftin, rezistă mai mult.

Uleiul de palmier este, din punctul meu de vedere, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul”, a declarat medicul nutriționist Wasim Nazer.

Deși au existat de-a lungul anilor unele studii care afirmau că uleiul de palmier ar fi mai bun decât cel de floarea-soarelui deoarece nu se arde la fel de repede, nutriționistul atrage atenția că: „într-adevăr, uleiul de palmier arde la temperaturi mult mai mari, dar asta nu înseamnă că e mai sănătos. Este eficient pentru un restaurant, că ei nu trebuie să schimbe uleiul foarte mult.

În loc să-l țin o săptămână, îl țin două luni de zile și n-am nicio problemă. Dar eu ca și consumator nu pot să-l consum, pentru că face mult mai mult rău decât uleiul de masline, face mult mai rău decât uleiul de floarea soarelui și tocmai de asta avem foarte mari probleme cu studiile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel