miercuri, iunie 7, 2023

Buricul tău arată așa? Trebuie să mergi URGENT la medic: Forma indică o boală gravă

Buricul, prima cicatrice cu care ne alegem după naștere, poate fi susceptibil la infecții sau răni, iar forma buricului poate indică probleme de sănătate. Părți ale buricului adulților includ „rămășița cordonului ombilical” sau „vârful ombilical”, care este cicatricea lăsată de detașarea cordonului ombilical.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Acesta este situat în centrul ombilicului, uneori descris ca buton. Atașat în jurul rămășiței cordului ombilical, este „gulerul ombilical”, format din inelul ombilical dens fibros, potrivit medicinenet.com

  • Buricul asunde mii de bacterii

În buric se pot ascunde scame și celule de piele moartă. De asemenea, la nivelul buricului se află peste 2000 de bacterii. Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au realizat un studiu, la care au participat zeci de persoane, și au descoperit că în zona buricului se află un „adevărat habitat” în care trăiesc 2368 de bacterii.

 

  • Infecția cu bacterii
    Locurile umede, calde și întunecate sunt medii favorabile pentru creșterea bacteriilor. Dacă aveți bacterii care înfloresc în buric, asta poate duce la o infecție.‌‌‌

Veți observa simptomele infecției după următoarele semne: roşeaţă, durere umflătură, miros neplăcut, puroi sau alte fluide care se scurg.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

Dacă credeți că aveți o infecție la buric, ar trebui să consultați un medic.
E posibil să aveți nevoie de antibiotice pentru a ucide bacteriile, înainte de a se răspândi în alte părți ale corpului.

Bacteriile nu sunt singurele care se dezvoltă într-o zonă precum buricul.
Este foarte asemănătoare cu infecțiile vaginale sau cu aftele.

Simptomele unei infecții cu această ciupercă includ:‌

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

  • Roşeaţă
  • Mâncărime
  • Durere

Chisturile pot apărea oriunde pe piele

Chisturile epidermoide pot apărea oriunde pe piele. Se întâmplă atunci când celulele epidermice sunt prinse și se înmulțesc sub piele, provocând noduli care pot fi dureroși sau sensibili la atingere. Chisturile nu sunt dăunătoare, dar pot fi inconfortabile.‌

Ce boli pot afecta buricul?

Hernia ombilicală se manifestă prin deschiderea ombilicală din mușchii abdominali după naștere și poate apărea și la adulți.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private