joi, august 18, 2022

Neurologul Vlad Ciurea ne-a explicat în multiple rânduri cât este de important să avem grijă de creierul nostru, întrucât acesta ne influențează viața. 

Pentru a ne îngriji de creier, trebuie să îi oferim un anumit număr de ore de somn, o cafea bună, o alimentație  sănătoasă. Totul trebuie însă consumat echilibrat și să nu facem abuz, chiar dacă este un aliment sănătos.

Cu această ocazie, marele profesor neurolog și-a împărtășit rutina zilnică.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Întrebat câte ore doarme într-o noaptea, Vlad Ciurea a explicat că, „în general, la ora 10 sunt în pat și citesc un roman. Nu de dragoste, nu de criminalitate, ci de poveste”.

„O să rămâneți foarte uimiți. Acum citesc viața lui Constantin cel Mare. De ce? Pentru că am primit patru subiecte despre credință și știință și tot mergând în istorie, am ajuns pe la anul 300, dar ca să ajungi aici, unde s-au stabilit bazele creștinismului au fost niște lupte înainte. Și cele mai mari lupte s-au dat între Constantin cel Mare, Constantin I, care a ținut la creștinism și mama lui, Împărăteasa Elena a făcut niște descoperiri deosebite, Mormântul Sfânt și Crucea lui Hristos.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Dar în armata lui, el a avut imboldul creștinismul și armata a reușit să-i învingă pe ceilalți, erau lupte între creștinism și păgânism și m-au impresionat toate aceste bătălii în care se scotea ca semn de luptă Crucea și se semnau toate simbolurile lui Iisus și semnele creștinismului. Este foarte interesant ca idee de creștinism. Apoi mă interesează cum a putut el, cu armata mai mică să învingă și ce manevră a făcut. Foarte interesant ca strategie de conduită în căpșorul lui”, a declarat Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Renumitul medic neurochirurg a explicat că 6 ore, 6 ore și jumătate de ore de somn, sunt suficiente.

De asemenea, Vlad Ciurea a spus și câte cafele ar trebui să bem într-o zi. „Două cafele sunt suficiente. Una dimineața și una puțin mai târziu”.

„Eu nu exagerez cu cafeaua”, a completat el.

„Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc.

Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsați-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua”, este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private