Sari la conținut

Cereala care previne Alzheimerul, cancerul și elimină bolile digestive

Din cuprinsul articolului

Alimentația, deși sună puțin banal (pentru că a fost deja spus de atâtea ori), este indispensabilă pentru o sănătate bună. Ea este locul de unde organismul obține nutrienții de care are nevoie pentru funcțiile pe care le îndeplinește.

Cu toate acestea, zeci de oameni minimalizează importanța a ceea ce mănâncă zilnic, însă de aceasta depinde – în mare măsură – bunăstarea oamenilor, motiv pentru care se aude frecvent că apar boli precum diabetul, supraponderabilitatea, obezitatea și altele.

Astfel, există alimente care întăresc diferite sisteme, cum ar fi migdalele, care ajută creierul, sau ananasul, pentru a curăța organismul, sau laptele de canarine, care curăță organismul, sau mandarinele, portocalele și alimentele acide, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, adică cel care este responsabil cu apărarea.

Pe de altă parte, există o cereală care contribuie la prevenirea bolilor cronice precum Alzheimer sau cancerul și, în plus, ajută la eliminarea bolilor digestive: este vorba de porumb.

Porumbul este o cereală care se cultivă în masă în diferite zone ale lumii unde clima este preponderent caldă. Are nevoie de „minimum 6-8 ore de lumină solară pe zi” pentru ca această cultură să crească și să se dezvolte cu succes.

porumb
Sursa foto: Unsplash

Proprietățile porumbului

Site-ul Cuerpo Mente enumeră proprietățile porumbului, printre care se remarcă următoarele:

  • Carbohidrați
  • Calorii
  • Grăsimi
  • Proteine
  • Acid folic (B9)
  • Potasiu
  • Fier
  • Magneziu
  • Zinc
  • Vitamina C
  • Vitamina B1 (tiamină)
  • Vitamina B3 (niacina)
  • Vitamina B5 (acid pantotenic)

Site-ul precizează că „consumul de porumb are o influență pozitivă asupra stării noastre de spirit, a concentrării, a memoriei și a somnului, datorită excelentei sale vitamine B1 (este unul dintre cele mai bogate alimente), B3 și acidului folic”.

În ceea ce privește aspectele specifice digestiei, porumbul „contribuie la îmbunătățirea sănătății intestinale și a compoziției microbiotei, ceea ce ajută la prevenirea bolilor cronice. De asemenea, vă ajută să rămâneți mai mult timp sătui între mese, ceea ce poate fi util atunci când urmați o dietă de control al greutății.

Ziarul El Español relatează că, potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, porumbul este o sursă bogată de vitaminele A, B, E.

„Conținutul său ridicat de fibre alimentare este motivul pentru care joacă un rol important în prevenirea bolilor digestive, cum ar fi constipația. În plus, antioxidanții prezenți acționează și ca agenți anticancerigeni și previn boala Alzheimer”, mai spune EE.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel