marți, august 3, 2021

Chiftelele sunt delicioase în orice anotimp. Iarna pot fi consumate cu murături, vara alături de o delicioasă salată de vară.

Chiftelele pot fi sănătoase și fără contraindicații, dacă știi cum să le

prepari. Fiindcă trebuie constant să ne actualizăm stilul de viață și să alegem să ne hrănim sănătos, vă prezentăm astăzi rețeta care vă permite să mâncați delicios, pe săturate și sățios.

În primul rând, alegerea cărnii. Orientați-vă spre carnea de pasăre. Ideal curcan sau găină!

Cumpărați carnea din surse de încredere, nu o luați gata tocată. Este important să monitorizați atent ceea ce mâncați, pentru a evita adaosurile nedorite.

Carnea se spală, se șterge cu șervețelul de hârtie și se toacă alături de: o ceapă mare, o căpățână de usturoi, fire de ceapă și usturoi verde, un morcov, un cartof

crud mic, un dovlecel mic, un morcov mic și o legătură generoasă de pătrunjel, puteți pune și mărar verde, dacă vă place.

Totul se dă prin mașina de tocat, în afară de verdeață, care se adaugă ulterior. Se potrivește de sare, piper și se mai adaugă două ouă bătute.

Amestecul se modelează în formă de chiftele, mari sau mici, după preferință.

Iar secretul major este prepararea. Nu le prăjiți, ci așezați-le într-o tavă peste care ați montat o foaie de copt. Pulverizați ulei de măsline și dați la cuptor aproximativ 50 minute. În funcție de cuptor, monitorizați-le și veți vedea când s-au

făcut.

Pregătiți o salată mare și savurați-le cu pâine graham. Veți avea o masă delicioasă, hrănitoare, plină de proteine și săracă în grăsimi.

Doctorul Zilei vă dorește poftă bună!

Ultimele stiri

Parteneri