Sari la conținut

Consumul de suc din această legumă comună poate reduce riscul bolilor de inimă

roșii cu ulei

Consumul de suc din această legumă comună poate reduce riscul bolilor de inimă. Roșiile sunt un aliment de bază în toate gospodăriile. Aproape toate felurile de mâncare  sunt preparate cu roșii tocate sau curățate, care nu numai că adaugă o culoare roșu aprins meselor, dar aduc și o mulțime de proprietăți nutritive.

Un alt mod obișnuit de a consuma roșiile este prin suc. Fie că este vorba de suc de roșii pur, de suc de legume amestecat sau chiar de supă, sucul de roșii îi conferă aroma încântătoare și acidulată oricărei băuturi în care este amestecat.

Acum, există un alt motiv pentru a savura un pahar de suc de roșii. Un nou studiu, publicat în revista Food Science and Nutrition, a susținut că sucul de roșii nesărat poate ajuta la creșterea sănătății inimii prin reducerea riscului de boli legate de inimă.

Rezultatele studiului sugerează că sucul de roșii nesărat joacă un rol important în suprimarea hipertensiunii arteriale și a nivelului de colesterol la adulți, deoarece acestea sunt mai predispuse la probleme legate de inimă. Cercetătorii de la Tokyo Medical and Dental University din Japonia au studiat în jur de 500 de participanți, dintre care 184 erau bărbați și 297 femei.

Echipa a descoperit niveluri scăzute ale tensiunii arteriale la 94 de participanți cu pre-hipertensiune netratată sau hipertensiune arterială. Presiunea arterială sistolică a scăzut de la o medie de 141,2 la 137 mmHg, iar tensiunea arterială diastolică a înregistrat o scădere de la o medie de 83,3 la 80,9 mmHg. La 125 de persoane, colesterolul rău (LDL) a fost redus de la o medie de 155 la 149,9 mg / dL.

Sucul de roșii conține câteva proprietăți nutriționale unice care îl fac benefic pentru sănătatea inimii. Sucul de roșii este bogat în fibre și un compus numit niacină, care ajută la reducerea colesterolului LDL. Sucul de roșii este plin de antioxidanți – beta-caroten și fitonutrienți – licopen, care previn apariția problemelor cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.